Mile Kitić je izrazio neizvesnost u vezi sa trajanjem svoje pevačke karijere, zdravstvenog stanja i broja ljudi koji će nastaviti da traže njegove nastupe. Čvrsto vjeruje da takvi poduhvati nisu logični i razumni, jer zahtijevaju nepokolebljivu posvećenost i iziskuju značajnu količinu stresa.

Razmišljao je o potencijalnim posljedicama koje bi takva potraga mogla imati na njegovo cjelokupno blagostanje i na kraju je zaključio da bi bilo najbolje da se u potpunosti izbjegne upuštanje u privatni poslovni sektor. Sa druge strane, sam Mile Kitić je nedavno podelio neke lične vesti, otkrivši da je imao priliku da upozna dečka svoje ćerke Elene. Vrijedi spomenuti da se Elena već duže vrijeme bavi pjevačkom karijerom, dodajući zanimljivu dinamiku ovom porodičnom otkriću.

Ovaj neočekivani susret nesumnjivo je podigao radoznalost među obožavaocima i pratiocima, željnim da saznaju više o Eleninom ljubavnom životu i kako on može uticati na njeno muzičko putovanje. Tokom mog susreta sa Eleninim dečkom, Miksom, otkrila sam da je on zaista prijatna osoba. Kao njen trenutni romantični partner, on se uronio u svijet muzike, pokazujući svoju strast i talenat. Ja se lično ne miješam u Elenino odlučivanje, jer ona ima sposobnost da se okruži raznim zanimljivim osobama. Možda je upravo to razlog zašto se kloni radoznalih očiju medija.

Vrijedi napomenuti da Elena posjeduje besprijekornu reputaciju, lišenu ikakvih ružnih mrlja. Trajanje njene veze s Miksom, bilo da se radi o kratkotrajnoj vezi ili dugotrajnoj posvećenosti, u konačnici ovisi isključivo o njenim rukama, jer ona posjeduje autonomiju da izabere vlastiti put. Ove osjećaje je izrazio Mile, koji izgleda duboko poštuje Eleninu autonomiju i odluke.