Pevač Milan Stanković je dugo razmišljao između dve veoma različite staze u svom životu – karijere muzičara i monaškog puta. Na kraju, odlučio se za nastavak svoje muzičke karijere, što je obradovalo mnoge njegove fanove, prijatelje i kolege.

  • Iako se činilo da će se povući iz javnosti i posvetiti duhovnom životu, Milan se na kraju odlučio za povratak na muzičku scenu. Njegov izbor muzike i novog albuma postao je predmet interesovanja svih, jer je odlučio da unese nešto novo u svoju umetnost. Ovaj potez može biti ključno određenje za njegovu budućnost u muzičkoj industriji.

Kako smo saznali od izvora bliskog pevaču, Milanov novi album biće objavljen za manje od mesec dana. Očekuje se da će doneti potpuno novi zvuk i stil, što će značiti prekretnicu u njegovoj karijeri. Među prvima koji su imali priliku da preslušaju njegove nove pesme bila je Jelena Karleuša, koja mu je pružila podršku i ohrabrenje.

  • Pre samo godinu dana, Milan Stanković je razmatrao mogućnost postajanja iskušenika u manastiru Podmajine u Crnoj Gori. Na njegovu žalost, tada je odbijen, što je izazvalo razočaranje kod njega. Monah iz manastira objasnio je zašto je donesena takva odluka, što je očigledno uticalo na Milanovu odluku da se vrati svojoj karijeri.

Prema rečima monaha, Milan nije proveo mnogo vremena u manastiru tokom leta, ali je bio prisutan za vreme velikog vaskršnjeg posta. Iako je imao želju da se posveti monaškom životu, iguman i bratija su smatrali da je još uvek rano za takav korak i da Milan treba da se dalje razvija u trpljenju i molitvi.

Ova odluka, iako je izazvala razočaranje, usmerila je Milana ka povratku muzici, gde je nastavio da pleni pažnju publike svojim talentom i jedinstvenim pristupom umetnosti. Njegov put i odluke pokazali su da životne staze nisu uvek jednostavne i da je ponekad potrebno preuzeti rizik kako bi se postigli veći ciljevi.

BONUS TEKST

Gavez (Symphytum officinale) je biljka poznata po svojim lekovitim svojstvima, posebno u tradicionalnoj medicini. Gavez sadrži mnoge aktivne sastojke, uključujući alantoin, tanine, saponine i razne druge fitokemikalije, koje doprinose njegovim potencijalnim zdravstvenim koristima.

Evo nekoliko načina na koje se gavez koristi kao lek:

  • Ublažavanje bolova i upala: Gavez se često koristi u obliku masti ili obloga za ublažavanje bolova u mišićima i zglobovima, kao i za smanjenje upale. Sadrži sastojke koji mogu pomoći u regeneraciji tkiva i smanjenju nelagode.
  • Lečenje rana i povreda: Zbog svojih potencijalno regenerativnih svojstava, gavez se koristi za lečenje manjih ogrebotina, posekotina, opekotina i drugih površinskih povreda kože. Alantoin u gavezu može pospešiti zaceljivanje rana.
  • Problemi sa kožom: Neke studije sugerišu da gavez može biti koristan za lečenje kožnih problema poput ekcema i psorijaze zbog svojih antiinflamatornih svojstava.
  • Ublažavanje sportskih povreda: Gavez se često koristi u obliku masti ili gelova za lečenje sportskih povreda, kao što su istegnuća i uganuća, jer može pomoći u smanjenju otečenosti i bolova.
  • Konzumacija u obliku čaja: U nekim tradicijama, gavez se koristi za pravljenje čajeva koji se konzumiraju za olakšavanje probavnih problema, ali je važno biti oprezan s doziranjem zbog mogućih neželjenih efekata.

Iako je gavez veoma koristan, treba biti pažljiv pri njegovoj upotrebi, posebno u slučaju konzumiranja oralno. Gavez sadrži pirrolizidinske alkaloide koji mogu biti toksični za jetru u većim količinama. Zbog toga je važno koristiti gavez pod nadzorom stručnjaka ili se posavetovati sa lekarom pre nego što ga uključite u svoju rutinu kao lek. Takođe, treba obratiti pažnju na kvalitet proizvoda i uvek koristiti proizvode sa sigurnim nivoima aktivnih sastojaka.