Prije tri godine neumoljivoj bolesti tragično je podlegao talentirani pjevač Marinko Rokvić. Ipak, njegova glazbena ostavština živi kroz sinove Darija, Marka i Nikolu koji su odlučili nastaviti očev glazbeni put. Nikola i Marko, rođeni iz Marinkove zajednice sa Slavicom, prigrlili su očev put. No, izvanbračni sin Marinka Rokvića odlučio se za drugačiji put u karijeri. Unatoč tome, duboki utjecaj Marinka Rokvića na glazbenu industriju ostaje neosporan, s kolekcijom nezaboravnih hitova koji nastavljaju osvajati publiku.

Marinkova nepokolebljiva predanost obitelji oduvijek mu je bila glavni prioritet i neprestano se trudio osigurati da njegovi sinovi ostanu bliski. Ta predanost ostaje očita do danas, budući da nastavljaju održavati svoju vezu i redovito se posjećuju, unatoč činjenici da Dario sada živi u Kanadi, mjestu u kojem je odrastao. Ipak, javnost je oduvijek bila zaokupljena Marinkovom neotkrivenom vezom s izvanbračnim sinom, koja je ostala skrivena od očiju javnosti. Snažna veza između Darija i njegova oca vidljiva je kroz mnoštvo fotografija i iskrenu poruku koju je podijelio nakon Marinkove smrti.

S dubokim osjećajem tuge opraštam se od ikonske figure. Neka nađeš vječni mir, tata. Moja ljubav prema tebi nema granica. Čuvaj nas dok nam se putevi ponovno ne isprepletu, napisao je. Marinko se 1980. upustio u uzbudljivu eskapadu koja je rezultirala rođenjem njegovog prvorođenca Darija. Godine 1984. Marinko je upoznao Slavicu, s kojom se potom oženio i u razmaku od dvije godine dobio dva sina, Nikolu i Marka. Događaj se dogodio upravo onako kako se i zbio. Nastao je kao rezultat slučajnog susreta, takoreći. Nije to bila ljubavna veza ili udvaranje, što je dovelo do moje nesigurnosti oko djetetova očinstva. Zato sam izrazio namjeru da žurno provjerim jesam li u tom trenutku sumnjao. No, u svom mladom i impulzivnom stanju, tada još nisam bio ni oženjen, iskreno je novinarima ispričao Marinko.

Kada je Slavica uspješno uvjerila Marinka da prizna sina Darija kojeg je dobio izvan braka, javnost je reagirala izljevom podrške i empatije. Danas Dario uživa u skladnoj vezi s cijelom svojom obitelji, a posebno s braćom. I sam Dario otvoreno je iznio svoje mišljenje o ovom pitanju. Dario, koji se s majkom preselio u Kanadu, rado se prisjeća trenutka kada ga je majka obavijestila da će se ponovno spojiti s njegovim ocem. Iščekivanje ga je ispunilo uzbuđenjem i osjećajem radosti. Njihov prvi susret bio je dirljiv, jer ga je otac čvrsto zagrlio i obasipao nježnim poljupcima. Tek kad je Dario napunio devet godina i kad su im se putevi ponovno ukrstili u Beogradu, osjetio je novopronađeni osjećaj lakoće i ugode u njihovoj vezi.

Unatoč različitom odrastanju, Nikola, Marko i Dario dijele nevjerojatno jaku vezu i posjećuju jedni druge kad god to okolnosti dopuštaju. Za formiranje našeg složnog trojca zaslužna je prvenstveno njihova majka Slavica. Ljubazno me uključila u njihov obiteljski odmor i čak me odvela na Marinkov novogodišnji nastup. Zaista sam joj zahvalna što me tako srdačno prihvatila, kako nitko drugi ne bi. U nedavnoj objavi izvanbračni sin Marinka Rokvića izrazio je sreću zbog izuzetne veze koju dijeli sa svojom braćom.

Dario je otvoreno priznao da od oca nije naslijedio talent za pjevanje, već njegov izraziti radni elan. Marinko, koji je jako ponosan na svoju djecu i njihova postignuća, pohvaljuje njihove roditeljske vještine i blisku vezu između njihovih obitelji. Iako Dariovi sinovi možda ne razumiju Marinkove pjesme zbog jezične barijere, svjesni su djedove ostavštine kao renomirane zvijezde. Bliski odnos između djece, uključujući Markovu i Nikolinu, značajan je aspekt njihove obiteljske dinamike.

Jedna Slavicina objava na Instagramu svjedoči o njezinom dosljednom nastojanju da se prema Nikoli, Marku i Dariju odnosi ravnopravno, bez ikakvih razlika. Često se kaže da kruška ne može pasti ispod stabla jabuke. Obitelj je imala cijenjeno mjesto u srcima tvog oca i mene. Kao majka, ponosna sam što svjedočim preobrazbi vaših obiteljskih domova, Marko i Dario, u utočišta ljubavi. Unutar ovih svetih prostora, svaka iskrena molitva procvjeta u najčišći oblik radosti, njegujući bit života. Proslavimo zajedno ovu duboku sreću, moja ljubljena djeco.