Marija Šerifović se bliži svom 39. rođendanu i nedavno je progovorila o svojoj snažnoj želji da otvorenije prihvati majčinstvo, čak iu očima javnosti. Bez sumnje, stvari koje se tiču ​​djece su zamršene i zahtijevaju temeljno razmatranje. Kada dođe pravi trenutak, donijet ću namjernu i savjesnu odluku da svoje dijete, čije sam ime već pažljivo odabrao, otkrijem svijetu kao oličenje svog pravog ja.

Ipak, tokom nedavnog pojavljivanja u jednoj televizijskoj emisiji, ne mogu otkriti ime, jer želim da zadržim njegovu privatnost. Uprkos glasinama i spekulacijama oko njene seksualne orijentacije, Marija je uvek davala do znanja da njena želja da postane roditelj nikada nije bila tajna. Tokom posebnog događaja, Marija je uspela da očara celokupnu publiku samo jednom rečenicom koja je istog trenutka izazvala njihovu radoznalost. “Pozdrav, voljeni pojedinci!” radosno je uzviknula.

“Oduševljen sam što mogu objaviti da se danas obilježava monumentalna 20. godišnjica mog debitantskog albuma i prvog singla koji je nastao.” Davne 2003. godine Marija je bila još mlada i nevina, a možda i pomalo arogantna, jer je svoj album hrabro nazvala “The Best”, koji je na kraju postao izvor brojnih bezvremenskih pjesama koje i dan danas usklađujemo s njom. Tokom godina neumorno je komponovala i izvodila nemerljiv broj melodija, izražavajući zahvalnost što su uspele da izdrže test vremena.

Sve dok Maria posjeduje dar pjesme i žarku strast za stvaranje muzičkih nota i poetskih tekstova, ona ostaje odlučna u svom uvjerenju da će stvaranje trajne muzike zauvijek biti njen pravi poziv. Želim da izrazim svoju najdublju zahvalnost što sam bio uz mene u različitim fazama mog života, obuhvatajući moja umjetnička, muzička, psihološka i lična putovanja.