Tri godine su prošle od smrti Rialde Kadrić, koja je bila voljena od strane domaće publike zbog svoje uloge Marije u kultnom serijalu “Žikina Dinastija”. Sa svega 14 godina, prvi put se pojavila na ekranu, donoseći život omiljenoj junakinji osamdesetih.

MAJKA SPRKINJA, OTAC MUSLIMAN, DEDA RUS: Jugoslavija je obožavala kao Mariju, a onda je NESTALA SA SCENE i razlog je NEVEROVATAN

Rialda je poticala iz mešovite porodice, a o svom poreklu retko je govorila u javnosti. U jednom intervjuu za emisiju “Balkanskom ulicom” otkrila je detalje o svojim korenima i porodičnom životu. Njeni koreni su bili raznovrsni: njen deda je bio Rus, majka Srpkinja, a otac muslimanske veroispovesti. Odrasla je u Srbiji i udala se za muškarca različitih etničkih i verskih korena. Rialda sebe smatrala Jugoslovenkom, što je izazivalo različite reakcije u društvu.

Učila je glumački zanat sa Dragomirom Bojanićem Gidrom, Darom Čalenić, Markom Todorovićem i Jelenom Žigon. Njen partner u serijalu bio je Vladimir Petrović, koji je i sam imao svoju prvu veliku ulogu. Iako su bili amateri, njih dvoje su se pokazali kao izuzetno talentovani i dobri u svojim ulogama.

Interesantne slučajnosti u serijalu “Žikina Dinastija” dodatno su obogatile priču. Rialda je bila osam godina mlađa od Vladimira Petrovića, a prvi poljubac na ekranu su razmenili kada je ona imala samo 14 godina. Osim toga, u seriji je igrala majku liku koji je bio stariji od nje, što je bila interesantna dinamika likova.

Nakon završetka glumačke karijere, Rialda se posvetila drugoj strasti – psihologiji. Preselila se u London gde je radila kao novinarka i reporterka pre nego što se specijalizovala za psihoanalizu.

Poslednji film u kojem je Rialda glumila bio je “Čudna noć” reditelja Milana Jelića. Nakon toga, povukla se iz sveta glume kako bi se potpuno posvetila psihoterapiji, što je bila odluka koju je donela iz ljubavi prema novom pozivu.

Rialda je preminula iznenada 25. januara 2021. godine u Atini, u 57. godini života, od srčanog udara. Smrt je zatekla kako prolazi ulicom, na isti način na koji je i njena majka preminula 1991. godine.