Sloboda Mićalović, poznata glumica i ćerka Dragana Mićalovića, ostavila je dubok trag u svetu glume svojim talentom i lepotom. Njena mlađa sestra Dragana takođe je krenula očevim stopama. Iako je otac preminuo pre skoro sedam godina, uspomene na njega ostaju sveže, a sestre često dele detalje i fotografije vezane za njega na društvenim mrežama.

 

 

 

 

Dragan Mićalović je uvek bio ponosan na svoje ćerke, a iako se ne zna mnogo o majci Slobode i Dragane, poznato je da je bila njihova velika podrška i oslonac u životu. Sloboda i Dragana su nedavno podelile predivnu fotografiju sa venčanja svojih roditelja, pokazujući lepotu svoje majke Milice i omogućivši pratiocima uvid u porodični album.

 

 

 

 

Sloboda i Dragana dele teške trenutke zajedno, ali iz svega izlaze jače, uz podršku svoje majke i brojnih obožavalaca. Sloboda i Dragana su nasledile glumački talenat od oca, dok su lepotu, kao i podršku, pronašle u majci.

 

 

 

 

Njihova starija sestra Mirjana retko se pojavljuje u javnosti, ali Dragana je otkrila da je Mirjana završila muzičku akademiju i radi u EPS-u. Mirjana je krenula “normalnim” putem i ima dve devojčice, čime su u njihovoj porodici tri sestre i četiri sestričine, ali nijedan dečak.

 

 

BONUS TEKST

Virak, poznat i kao vrkuta ili gospin plašt, je zeljasta višegodišnja biljka koja raste u planinskim područjima, šumama i pašnjacima od marta do avgusta. Prepoznatljiv je po polukružnim listovima i malim, žuckasto zelenim cvetovima. Njegov latinski naziv (Alchemilla vulgaris) potiče od srednjovekovnih alhemičara, koji su verovali da rosa sakupljena sa listova virka ima magične moći koje bi im mogle pomoći u potrazi za Kamenom mudrosti, alhemijskom supstancom koja se verovalo da pretvara obične metale u zlato, kao i da predstavlja eliksir života s lekovitim i podmlađujućim svojstvima.

Virak ima izuzetno blagotvoran uticaj na ženske reproduktivne organe i smatra se spasom za žene. Uzimanje virka može:

 1. Regulisati menstrualni ciklus.
 2. Ublažiti menstrualne bolove i grčeve.
 3. Lečiti pojačan vaginalni sekret (belač).
 4. Smanjiti osećaj suvoće kod žena u menopauzi.
 5. Olakšati smetnje kod devojaka u pubertetu.
 6. Pomoći u smirivanju simptoma menopauze.
 7. Koristiti se za lečenje mioma i endometrioze.
 8. Umirivati iritaciju vaginalne regije.
 9. Pružiti zaštitu od pobačaja.
 10. Olakšati porođaj i oporavak nakon njega.
 11. Jačati mišiće srca i muskulature.
 12. Podsticati razvoj mišića kod dece.
 13. Lečiti kožne bolesti i povrede.
 14. Koristiti za ispiranje usta.
 15. Ublažiti nesanicu.

Čaj od virka se priprema tako što se jedna kašičica suve biljke prelije ključalom vodom i ostavi da odstoji 5-10 minuta. Preporučuje se pijenje dve šolje čaja tokom dana. Tinkture i ekstrakti virka koriste se prema uputstvima proizvođača.Čaj od virka može imati umirujući efekat i pomoći u borbi protiv nesanice.

Virak je stoga biljka sa širokim spektrom koristi za zdravlje, posebno u kontekstu ženskog reproduktivnog sistema, ali se koristi i za podršku opštem zdravlju i dobrobiti.

Napomena: Osobe koje imaju probleme sa žuči, jetrom i želucem treba da izbegavaju upotrebu virka. Pri korišćenju virka za lečenje ili ublažavanje tegoba uvek se preporučuje konsultacija sa stručnjakom ili lekarom.Pre upotrebe virka za lečenje ili ublažavanje tegoba, važno je konsultovati se sa stručnjakom ili lekarom, posebno ako postoje prethodna medicinska stanja ili uzimanje drugih lekova.