Naša proslavljena odbojkašica Maja Ognjenović već godinama uživa u blaženoj zajednici s bivšim vaterpolistom Danilom Dačom Ikodinovićem. Unatoč nevoljkosti da javno govori o svom privatnom životu, nedavno je otkrila neke detalje o njihovoj vezi tijekom intervjua početkom ove godine. Ovo otkriće ugodno je šokiralo kako regionalne medije, tako i njezino veliko praćenje na društvenim mrežama, gdje nerijetko dijeli zadivljujuće snimke iz svog života. Međutim, duboki dojam majčinih primjedbi bio je taj koji je privukao značajnu pozornost medija, koji su njezine riječi prenijeli s najvećom pažnjom.

U razgovoru za medije Bosa, majka Maje Ognjenović, izrazila je neizmjeran ponos zbog uspjeha svoje kćeri u sportu. Osim što je pohvalila Maju, Bosa nije odoljela da ne spomene i svog zeta Danila Ikodinovića. U razgovoru za “Blic” majka proslavljenog odbojkaša otkrila je da je Maja rođena kao treće dijete u njihovoj obitelji, te naglasila da je od roditelja dosljedno mažena i imala nepokolebljivu podršku tokom cijele karijere.

Kada je majka Bosa javnosti otkrila svoju odluku da bude s muškarcem koji iza sebe ima dva braka i dvije kćeri, Anđelu i Hanu, ispričala je i je li imala jednaku podršku Majinih roditelja. Bosa Ognjenović je rekla da nema šta da se priča kada je Maja donela odluku da svoju emotivnu situaciju reši sa Danilom Ikodinovićem. Bosa je, međutim, spomenula da je Dača dosljedno njen omiljeni vaterpolist.

Napomenula je da se njihov prvi susret dogodio u Danilovom restoranu, prvi službeni sastanak koji su imali zajedno. U sferi vaterpolista imao sam smisla identificirati određenu sudbinu. Uvijek su mi se isticali Ćirić i Danilo i ne čudi što mi je on na kraju postao zet. Moram reći da nemam zamjerki jer je Maja zaista prelijepa. Danilo je istinski razumije, a ja imam sreću da imam pozitivan odnos sa svojim zetom.