Seka Aleksić privedena je u Cirihu. U noći između subote i nedjelje poznata glazbenica Seka Aleksić doživjela je neočekivani preokret kada je uhićena u Zürichu. Seka je ranije tog dana iz Beograda doletjela u Zürich na željno iščekivani nastup u popularnom klubu. Ne znajući što je čeka, nakon ponoći je izašla na pozornicu, odišući radošću i uzbuđenjem dok je izvodila svoje hitove s vrha top lista.

 

  • Bez njezinog znanja, atmosfera u klubu trebala se drastično promijeniti. Dok je sat otkucavao tri ujutro, Seka se oprostila od obožavane publike i krenula u bekstejdž. Dok je uživala u osvježenju i strpljivo čekala da njen bend završi, specijalizirana jedinica ciriške policije upala je u klub točno u 03:15. U pomno izvedenoj akciji, tridesetak do zuba naoružanih službenika pomno je provjeravalo razne aspekte, uključujući i radne dozvole djelatnika kluba. Upravo je ta inspekcija iste večeri dovela do privođenja našeg voljenog pjevača. Kako saznaje naš izvor, Seka nije imala potrebnu radnu vizu za ovu državu. Dodatne nevolje imala je nažalost i tjedan dana pritvora koji joj je produljen zbog neradnih dana. Posljednjim dopisom naše redakcije stoji da je Seka ipak puštena u ponedjeljak poslijepodne, ali uz zabranu rada i ulaska u Švicarsku.

Ovaj bi se incident mogao odraziti na Sekin nadolazeći nastup u Njemačkoj u subotu (13. travnja), što bi moglo rezultirati i zabranom rada u toj zemlji. Valja napomenuti da Aleksić nije jedina pjevačica koja je u inozemstvu privedena ili saslušana zbog nedostatka radnih dozvola ili neplaćenog poreza. Njena kolegica Tea Tairović doživjela je nesreću da bude uhićena ne jednom, nego dvaput, i to u različitim zemljama – Švedskoj i Njemačkoj. Na Sekinu nesreću, najstrože propise po pitanju zabrane ulaska imaju Švicarci.

 

  • Zbog toga bi ovaj nesretni incident mogao dovesti do zabrane Sekinog ulaska u Švicarsku u trajanju od 3 do 5 godina. Seka, čije je pravo ime Svetlana Aleksić Piljikić, renomirana je srpska pjevačica u žanrovima pop-folka i turbo-folka. Rođena 23. aprila 1981. godine u Zvorniku, etablirala se kao jedna od najomiljenijih i komercijalno najuspješnijih umjetnica na našim prostorima. Sekini roditelji, Ibrima i Milorad, odgajali su je uz brata Nedžada. U godinama školovanja pohađala je cijenjenu Osnovnu školu “Mitar Trifunović Učo”, a svoj vokalni talent pokazala je kao članica školskog zbora. Nakon razvoda roditelja, Seka je ostala s majkom i bratom u rodnom Zvorniku, ali su zbog rata bili prisiljeni potražiti utočište u Banji Koviljači, a potom su se nastanili u selu Lipolist kod Šapca.

Nastavljajući školovanje u srednjoj Poljoprivrednoj školi, koju je na kraju napustila 1996. godine. Kako bi uzdržavala svoju obitelj u financijskim poteškoćama, počela je nastupati po barovima. Da bi ispunila mamine želje, Seka je završila i srednju frizersku školu, iako se nije bavila tim poslom. S 19 godina odlučila se preseliti u Švicarsku, gdje je postigla uspjeh nastupajući u raznim diskotekama i klubovima. Nakon povratka u Bijeljinu 2002. godine, sudjeluje na festivalu narodne glazbe Moravski biser u Ćupriji.

 

  • Upravo na tom događaju oduševila je publiku izvedbom pjesme “Idealno tuvoja” te je nagrađena prestižnom prvom nagradom. Nakon uspjeha, nije gubila vrijeme i snimila je istoimeni album za Grand produkciju. Na ovom albumu prikazane su izvanredne pjesme poput “Da sam muško” i “U kafani full of smoke”. Godine 2003. udružila je snage s renomiranim suradnicima Marinom Tucaković, Brajom, Sašom Markovićem i Stevicom Simeunovićem na albumu “Balkan”. Većina pjesama na ovom albumu odmah su postale hitovi, a “Crno i zlatno” postala je Sekina prepoznatljiva pjesma, učvrstivši njezin identitet u glazbenoj industriji. Pjevačica je s 19 godina stupila u brak s pet godina starijim Dušanom Vasilićem. Međutim, njihova je veza bila kratkog vijeka, trajala je samo godinu dana.

Dušan je tvrdio da mu bivša supruga duguje 40.000 eura koje je uložio u njen album. Seka je 2003. godine započela romantičnu i profesionalnu vezu s menadžerom Zoranom Kovačevićem. Njih dvoje su živjeli zajedno, a šuškalo se i da se planiraju vjenčati. Ipak, njihovoj vezi je došao kraj 2008. Sekin otac tvrdio je da ju je Zoran samo iskoristio i da joj je bio nevjeran s drugim muškarcem. Međutim, Seka je ove navode oštro demantirala. Nakon toga se družila s manekenom Mladenom Radulovićem koji se pojavio u spotovima za njene pjesme “Aspirin” i “Boli stara ljubav”.

  • Par se zaručio, no naposljetku je raskinuo 2009. Samo dva tjedna kasnije njezini su se putevi ukrstili s profesionalnim kickboksačem Veljkom Piljikićem, koji je Mladenov prijatelj iz djetinjstva. Impresionirana njegovim sposobnostima, ponudila mu je mjesto svog osobnog zaštitara i ubrzo je postao njezin emocionalni pouzdanik i menadžer. Seka i Veljko su 12. rujna 2010. izmijenili zavjete i vjenčali se. Svadbeno veselje bilo je u renomiranom beogradskom restoranu Franš. Mnoštvo estradnih zvijezda, uz oko 150 cijenjenih pojedinaca, svojim su prisustvom uveličali događaj. Seka, koja je bila u središtu pažnje, dala je zadivljujući modni izričaj odjenuvši četiri različite haljine tijekom cijele prigode. Naime, čast da joj bude kum imao je Saša Tošić.