Tijekom 1990-ih, istaknuta figura beogradske underground glazbene scene razvila je duboku ljubav prema jednom filmu koji je odražavao burnu vezu između Goce Božinovske i Zorana Šijana. Njihova ljubavna priča počela je neočekivano tijekom odmora u pitoresknom gradiću Herceg Novom u Crnoj Gori 1989. godine. No, njihova se strastvena veza na kraju rasplela zbog prevare. Unatoč intenzitetu emocija i prisutnosti dvoje djece, Zorane i Mirka, brak im nije bio na pomolu.

  • U ranim jutarnjim satima 27. studenog 1999. dogodila se tragedija kada je u Beogradu smrtno stradao prvi čovjek zloglasnog surčinskog klana, proslavljeni prvak Europe u kick-boxingu. Na raskrsnici Nemanjine i Svetozara Markovića, čekajući na crveno oko 01.30 iza ponoći, ovaj 35-godišnjak je iznenada oduzet život. Okolnosti njegova ubojstva ostaju nerazjašnjene, ostavljajući samo prostora za nagađanja o motivima iza ovog gnusnog čina. Božinovska s nepokolebljivom privrženošću i dalje ističe kako je Zoran Šijan bio njezina najveća ljubav. U javnosti se često prisjeća njihovog prvog susreta, njegujući zajedničke uspomene. Nakon prvog susreta na plaži, nastavili su zajedno večerati. Iznenađujuće, zanemarili su razmjenu podataka za kontakt prije rastanka. Jedina informacija koju je Zoran imao bila je da se ona za tri dana vraća s godišnjeg odmora.

Ispunjen iščekivanjem, strpljivo je čekao njezin dolazak u zračnu luku. Nakon što su dvije večeri proveli zajedno, skupio je hrabrosti i zaprosio je, a ona je na njegovo zadovoljstvo pristala. Ipak, vrijedi napomenuti da svoju ruku nikada nije okitila vjenčanim prstenom. Umjesto toga, odlučili su se za zajednički život u vanbračnoj zajednici u luksuznoj vili u Surčinu, gdje je ona i danas.

  • U ranim jutarnjim satima, dok smo još bili u krevetu, predložila sam mu: “Zašto me ne odvezeš?” Bilo je to još dok sam živio u centru, u ulici Dimitrija Tucovića. On je odgovorio: “Naravno, mogu te odvesti, ali samo ako pokupiš svoje stvari i vratimo se zajedno.” Goca se rado prisjetila ovog razgovora. No, njihova nekada očaravajuća ljubavna priča završila je zbog nevjere. Šijan je posljednje godine života proveo s Gocinim najbližim prijateljem i susjedom Goranom, kojeg je naposljetku odabrao umjesto nje. Kao plod njihove veze Šijana i Goran na svijet su dobili sina. “Bilo je to izazovno iskustvo. Imali smo prijateljstvo koje nam je nametnuo život. Potpuno me transformiralo. Taj trenutak je bio najteži s kojim sam se ikada suočio. Unatoč svemu, ipak bih izabrao njega.

Smatram se sretnim što Imala sam tako nevjerojatnog muškarca u životu i ne bih to mijenjala ni za što, da sam mlada, jedino što bih promijenila je za njega da sam živa. Prihvatila bih više žena da on može biti uz mene, sve bih ih uzdržavala i financirala, dokle god je on s nama”, rekla je Božinovska. Kada je Šijan ubijen, pjevačica nije bila u Srbiji, a Šaban Šaulić ju je obavijestio o njegovoj smrti.

  • “Onog trenutka kad sam mu čula glas, mogla sam reći da nešto nije u redu. Pitao me: ‘Gdje si? ​​Jesi li nešto čula?’ U toj sam se sekundi osjećao kao da su mi noge izvučene ispod mene. “Pretpostavljao sam da znate, iako možda nije točno, kružile su priče da je Šijan ubijen u Dimitriju Tucoviću”, rekao je. Dok sam krenuo na putovanje, desno oko mi je neprestano suzilo tri uzastopna dana. U pratnji Kukija (Ivan Kukolj Kuki), pojasnio sam: “Molim vas, nemojte pogrešno shvatiti moje suzenje oka kao signal, to mi je uzrokovalo slabljenje vida zadnja tri dana.” Upravo u tom trenutku kada mi je Šaban dao novosti i zalijevanje je prestalo. Tako je naša priča došla do kraja i počela je moja osobna borba sa životom koja traje do danas – otkriva Goca, koja je zbog Zorana otišla iz estrade.

Točnije, nije odobravao njezino pjevanje, zbog čega se povukla i suzdržala od uzimanja mikrofona u ruke sedam godina. Tek nakon njihovog razvoda nastavila se profesionalno baviti. Dopustite mi da ponovim, veza između pop glazbe i organiziranog kriminala ima značajnu težinu. Osobito odnos između pjevača i pojedinaca zastrašujuće naravi. Neki su umjetnici održavali prijateljske veze s pojedincima koji su drugima ulijevali strah, dok su se drugi našli duboko zaljubljeni.