Inspirativno priča o 89-godišnjoj baki svedoči o činjenici da godine nikada ne bi trebalo da smetaju u prihvatanju novih iskustava. Unatoč poodmaklim godinama, Marija Poljak, stanovnica St. Marije u Hrvatskoj, donijela je hrabru odluku da se otisne u nepoznato i krene na svoje prvo more more.

Marija se čitavog života svim srcem posvetila brizi za svoje najmilije, odgajajući svoje dve ćerke i sina sa nepokolebljivom ljubavlju i predanošću. Kao rezultat toga, sada se ponosno može pohvaliti šestoro unučadi i zapanjujućih sedam praunučadi. Dok je Marija nalazila veliku radost u aktivnostima poput pletenja košara i brige o poljima, prilika da istražuje prostranstvo mora izmicala joj je donedavno. Početkom avgusta Marija je, ispunjena odlučnošću i željom za životom, konačno iskoristila priliku da ispuni svoj dugogodišnji san da iz prve ruke doživi more.

Ova nevjerovatna prilika ukazala se Mariji u završnoj fazi njenog života i potpuno joj je otvorila potpuno novi svijet. Mariju koja trenutno živi u Donjoj Dubravi sa kćerkom Slavicom zbog zdravstvenih razloga, Mariju su na morsku avanturu potakle unuka i kćeri Slavica i Nada. U pratnji Nadinog supruga i zeta Honeya, svi su krenuli na nezaboravno osmodnevno putovanje do slikovitog otoka Vira.

Marijino iščekivanje ovog predstojećeg putovanja ju je iscrpilo, do te mjere da joj je bilo teško zaspati. Bila je ispunjena i uzbuđenjem i strepnjom, razmišljajući da li uopšte treba da ode ili ne. Međutim, po dolasku na more, sve Marijine brige su se istopile jer je odmah bila očarana ljepotom okeana koja oduzima dah. Nije mogla odoljeti a da se ne uroni u vodu, provede bezbroj radosnih sati plivajući i uživajući u iskustvu, kako je za Međimurski.hr podijelila njezina kćer Slavica.