Danas u 18:30 sati na prestižnom travnjaku Rujevice počinje dugo iščekivani jadranski derbi između Rijeke i Hajduka. No, prije početka, jedna od prevladavajućih rasprava vrti se oko naelektrizirane atmosfere koja se pomno priprema na stadionu u Rijeci. Protagonist ove priče je Marko Livaja, poznata ličnost među navijačima Rijeke. Nažalost, nedavno je postao meta uznemirujućih incidenata sa naljepnicama ukrašenim prijetećim porukama.

Ovaj uznemirujući razvoj događaja doveo je do oštre reakcije domaćih, koji su se osjećali primorani da intervenišu i smire napetost uoči dugo očekivanog 11. kola SuperSport HNL utakmice. Naglašena je važnost održavanja mirne atmosfere tokom ovog događaja, jer su obje strane prepoznale potrebu da se prioritet stavi na sigurnost i sportski duh. Rijeka je u službenom priopćenju istaknula važnost izbjegavanja određenih radnji zbog mogućih posljedica koje bi im se mogle nametnuti.

Riječki klub oglasio se priopćenjem u kojem poziva sve svoje navijače da se tokom utakmica održavaju sportskim ponašanjem i izbjegavaju prekomjerno konzumiranje alkohola, posjedovanje ili korištenje pirotehničkih sredstava, bilo kakve radnje diskriminacije, bacanje predmeta poput čaša, kovanica ili upaljača, te neovlašten ulazak ili ulazak u takmičarski prostor. Također su naglasili da bi nepoštovanje ovih smjernica moglo rezultirati zatvaranjem stadiona.

Ljubazno molimo naše privržene pristalice da se suzdrže od bilo kakvog pogrdnog jezika (koji može biti usmjeren na rasu, nacionalnost, vjeru, regiju ili bilo koji drugi faktor), neovlaštenog pristupa i čina bacanja predmeta u zonu takmičenja. Na taj način možemo spriječiti teške posljedice za sve uključene strane, kao što su novčane kazne, isključenje iz budućih utakmica, pa čak i zatvaranje dijelova ili cijelog stadiona za gledaoce. Rijeka se oštro protivi bilo kakvom obliku intenzivnih emocija, posebno kada je riječ o situaciji koja bi potencijalno mogla dovesti do incidenta sličnog onom koji se dogodio na Rujevici početkom ljeta.