Prije nekoliko godina glumica Peta Wilson donijela je hrabru odluku otkriti svoj susret s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom kako bi stekla njegovu naklonost. Ovo otkriće izazvalo je globalnu buru odgovora. Unatoč tome što je prošlo gotovo dvadeset pet godina od premijere serije, Wilson, poznata po ulozi Nikite u istoimenoj seriji, nastavlja osvajati publiku svojim romantičnim izletima.

Kruže glasine o romantičnim izletima ove glumice, uključujući i spomena vrijedan incident u koji je upleten predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin. Tijekom prvog predsjedničkog mandata 2002. godine, na Međunarodnom filmskom festivalu u Moskvi, Wilson se našla na meti Putinovih ustrajnih napada. U privatnom trenutku, Putin je diskretno odbacio svoje osiguranje, nadajući se da će osvojiti njezino srce. U svojoj je potrazi otišao čak toliko daleko da joj je poklonio dijamantnu ogrlicu.

Opisujući svoj susret s ruskim predsjednikom, Wilson je ispričala kako ju je on ustrajno pokušavao šarmirati, obasipajući je hranom i upuštajući se u razgovore o votki. Iako je njen dečko bio uz nju, kada se okrenula, Putin je misteriozno nestao. Ovaj susret ostavio je Wilsona duboko potresen, opisujući ga kao noć ispunjenu mukom. Njezina izjava izazvala je buru među svjetskom publikom, potaknuvši navalu komentara. U odgovoru je Nikita Mihalkov, tadašnji organizator festivala i domaćin večere, opovrgnuo Wilsonove tvrdnje, ustvrdivši da je mogla samo zamisliti i osjećati se počašćeno da joj se Putin udvara, što je daleko od istine. Mihalkov je također pojasnio da Putin Wilsonu nije poklonio dijamantnu ogrlicu, već privjesak koji je sponzorirala draguljarnica.

Prema Mikhalkovu, glumica se upustila u koketiranje s predsjednikom pred svojim zaručnikom nakon što je popila prekomjernu količinu alkohola. Mihalkov je također spomenuo da Putin, kao osoba koja poštuje poštovanje, nije iskoristio situaciju. Glumica Wilson doživjela je takvu nevolju da je moralo intervenirati osiguranje. Vrijedi istaknuti kako ova zanosna Australka ima sina Marlova kojeg dijeli s dugogodišnjim partnerom Damjanom Harisom. Bila je romantično povezana s glumcem Russellom Croweom i frontmenom Rolling Stonesa Mickom Jaggerom. Prije nekog vremena odlučila je odstupiti od glume i posvetiti se dizajnerskoj karijeri. Prije nekoliko godina pokrenula je čak i vlastitu liniju donjeg rublja.

Pita Vilson stekla je globalnu popularnost svojom ulogom u hvaljenoj seriji “Nikita”, osvojivši publiku svih spolova svojom neospornom privlačnošću. Fotografija koja je kružila svijetom prije dva desetljeća uhvatila je rijedak trenutak samog Vladimira Putina s osmijehom u njezinom prisustvu, dok i dalje kruže glasine o strastvenom susretu s Angelinom Jolie. Danas, jedan od njezinih obožavatelja piše: “Zbog tebe sam čak otišla toliko daleko da se obojim u plavo”, unatoč činjenici da glumica nimalo ne podsjeća na svoju bivšu zvijezdu akcijskih trilera.

Od 1997. do 2001. “Nikita” je osvajala publiku svojim naelektriziranim portretom Nikite, tajne operativke koja se vješto upušta u borbu s muškim protivnicima, a istovremeno ih bez napora osvaja svojom privlačnošću. Ova televizijska serija postala je neosporna senzacija tijekom svog prikazivanja. Nakon toga Pitta se vratila u rodnu Australiju i s redateljem Demijanom Herisom rodila sina Marloua. Provela je neko vrijeme snimajući filmove u Australiji prije nego što se odlučila potpuno posvetiti dizajniranju i kreiranju vlastite linije donjeg rublja. S vremena na vrijeme vraća se filmovima, uglavnom dokumentarnim. Voli indijsku filozofiju, uživa u putovanjima, a na Instagramu objavljuje fotografije na kojima pozira potpuno prirodno, bez šminke i filtera. Obožavatelji je se još sjećaju i pitaju se je li spremna za povratak u Hollywood…