Kada žena osjeti nedostatak aktivnosti u spavaćoj sobi, to ima negativan utjecaj na njezino raspoloženje. Postaje lako uznemirena, razdražljiva i smetaju joj čak i najmanje stvari, što često rezultira pucanjem na druge. Brojni pokazatelji upućuju na to da je žena dulje vrijeme bila lišena seksualne aktivnosti i da joj je potrebna intimnost.

, Image: 188768502, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Caia Image

Ipak, postoje pokazatelji koji upućuju na ženu koja je nedavno imala intimne odnose, kao i na ženu koja je zadovoljna svojim seksualnim iskustvima. Njezina ljepota nadmašuje druge. Ako osjećate pojačanu privlačnost prema ženi koju često susrećete, to je vjerojatno znak da je doživjela zadovoljstvo tijekom seksualne aktivnosti. Što je njezina seksualna aktivnost veća, to njezino tijelo emitira više feromona koji privlače muškarce. Sveobuhvatno ispitivanje brojnih studija objavljenih u časopisu Journal of Advanced Research pokazalo je da su muškarcima žene znatno privlačnije nakon upuštanja u spolni odnos.

Osjećam se pozitivnije i optimističnije. Žene su pod stresom gotovo svakodnevno, a studija provedena na Sveučilištu Colorado otkrila je da redovita seksualna aktivnost pridonosi općem osjećaju sreće kod žena. Više od 15.000 pojedinaca bilo je uključeno u istraživanje, koje je pokazalo da su oni koji su se upuštali u seksualne odnose dva do tri puta tjedno imali 55 posto veću vjerojatnost da će doživjeti višu razinu sreće u usporedbi s pojedincima koji su se suzdržavali od seksualnih iskustava dulje razdoblje od vrijeme.

Izgled je estetski ugodniji. Nakon toga, žena doživljava poboljšanje u svom fizičkom izgledu i emocionalnom blagostanju. Prema Bin Robinsonu, profesoru programa ljudske seksualnosti na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Minnesoti, tijelo prolazi kroz razne promjene tijekom seksualne aktivnosti. Te promjene uključuju opuštanje mišića i poboljšanu cirkulaciju krvi u cijelom tijelu. Osim toga, zdrava osoba može osjetiti lagano crvenilo u licu, što ukazuje na višu razinu estrogena, hormona povezanog s ženskom plodnošću. Studija provedena na Sveučilištu St. Andrews u Velikoj Britaniji pokazuje da ovo crvenilo na ženskim obrazima može biti seksualno privlačno muškarcima. Studije pokazuju da se mnoge žene koje su nezadovoljne sobom, svojim fizičkim izgledom i smanjenim samopouzdanjem suočavaju s izazovnijim intimnim odnosima i teškoćama u postizanju orgazma. Za samouvjerenost u intimnim odnosima nije potrebno postići savršenstvo u spavaćoj sobi, doživjeti fantastične susrete ili imati besprijekornu figuru i izgled. Umjesto toga, to znači osjećati se zadovoljno i ugodno u vlastitoj koži i prepoznati vlastitu vrijednost užitka sa svojim partnerom.

Prema Kasandri Murikis, stručnjakinji za intimne odnose, razina povjerenja u takvim vezama nije fiksna i može se poboljšati uz samo malo truda. Mnoge žene prije ulaska u intimnu vezu sklone su preispitivanju izgleda vlastitog tijela, što dodatno narušava njihovo ionako krhko samopouzdanje. Brinu se kako će njihove percipirane “mane” vidjeti njihovi partneri, čak i ako njihovi partneri izražavaju divljenje njihovoj privlačnosti. To često proizlazi iz nerealnih standarda tijela koji se prikazuju u medijima i na društvenim mrežama, jer se uspoređujemo s nepoznatim ženama koje poziraju u kupaćim kostimima. No, ključno je prepoznati da su naša tijela lijepa i da se stvarnost razlikuje od virtualnog svijeta. Moramo se podsjetiti na vlastitu jedinstvenu ljepotu i snagu kako bismo njegovali veće zadovoljstvo sobom.