Svaki put kad se pojavi nova fotografija Lidije Vukićević, brzo postane vijest dana, dok serije u kojima je igrala i dalje uživaju u reprizama i visokoj gledanosti. Ona nastavlja svoj rad, živeći udobno i mirno, zadržavajući svoje zdravlje, ljepotu i, što je najvažnije, svoja dva sina.

 

 

 

 

Lidija Vukićević je ikona koja ne jenjava, a njene riječi uvijek nose težinu i mudrost. Prošla zima nije ju odvela na daleka putovanja; obično bi zimski dani bili rezervirani za skijanje na Jahorini, ali ovaj put ostala je bliže, u Republici Srpskoj. Bila je predsjednica žirija na pozorišnom festivalu, što joj je pružilo priliku da makar malo osjeti čari zime. Iako nije putovala, nije nedostajalo posla; bila je aktivna, radila je na predstavama, snimala za “Igru sudbine” i uglavnom boravila u Beogradu.

 

Ljeto je, prema njenim riječima, omiljeno godišnje doba. Zrači pozitivnom energijom kad priroda oživi, a svaki novi početak donosi joj osjećaj snage i elana. Uživa u prirodi oko svog stana, posebno u blizini svog imanja u Vincima kod Golupca, gdje Dunav pruža dodatnu čar. Sto borova oko kuće stvara pravi raj, a večeri provedene pod zvijezdama uz lagano pokrivanje jorganom ostavljaju nezaboravne uspomene.

 

 

 

 

Na Instagramu se pojavila fotografija Lidije s porukom “Lepo spavajte”, a uz nju impresionira i njen prelijepi spavaći prostor. Sama je uređivala svoj dom, vjerujući da bi svaki kutak trebao odražavati osobnost vlasnika. Sve što je birala i postavljala imalo je posebnu svrhu, bez suvišnih detalja koji bi gušili energiju prostora. Voli sitne ukrase koji dodaju toplinu domu, poput figura iz antičkog doba, ikona, fotografija i lampi, koje su pažljivo odabrane i postavljene.

 

 

 

 

Njena ljubav prema sinovima Andreju i Davidu je neizmjerna. Iako žive odvojeno, njihova kuća je cijela njen dom. Kad su se iselili, ponijeli su sa sobom sve što im je trebalo, ali uvijek su dobrodošli nazad. Bez obzira na udaljenost, uživaju u zajedničkom prostoru i trenucima provedenim s majkom.

 

Osim redovnih posjeta, posebno se okupljaju za blagdane i rođendane, ali posebno za slavu. Za Lidiju je najvažnije da se oko stola okupe ljudi koje voli, bez pompe i prevelike buke. Miran i obiteljski ozračje najviše cijeni, jer upravo u tome leži prava suština slavlja.

 

 

 

 

Kad je riječ o postu, Lidija ga prakticira tijekom cijele godine, izbjegavajući namirnice koje nisu u skladu s njegovim pravilima. Također, uživa u tradicionalnim običajima kao što je farbanje jaja za Uskrs i ukrašavanje doma za Novu godinu.

 

Lidijin izgled često izaziva divljenje, a komentari koji ističu kako izgleda sve mlađe svake godine govore o njenom zdravom načinu života. Smatra da je ključ svega u zdravom odrastanju i pozitivnom pogledu na svijet, te da s godinama dobijamo izgled koji zaslužujemo. Bez obzira na vanjski izgled, ističe da je najvažnije zdravlje i sreća, te potiče ljude da život oboje najružičastijim bojama.

 

 

Na pitanje o ljubavnom životu, Lidija mudro odgovara da ljubav ne poznaje godine. Za nju, ljubav je spajanje duša i srca, a godine su samo broj. Smatra da je sreća u ljubavi uzajamnost, te da je ljubav moguća i izvan okvira društvenih normi i očekivanja.

 

Nakon razvoda, nikad nije poželjela ponovno stupiti u brak. Za nju, brak nije od presudnog značaja, ali ljubav jest. Spremna je davati sebe, ali i očekivati isto od druge strane, vjerujući da ljubav ne poznaje granice ni definicije, već je to jednostavno osjećaj koji se osjeća i dijeli.

 

 

 

 

BONUS TEKST

Lidija Vukićević je rođena 24. srpnja 1959. godine u Beogradu, tadašnjoj Jugoslaviji. Ona je poznata srpska glumica koja je ostavila dubok i trajan trag u jugoslavenskoj i srpskoj kinematografiji.

Karijeru je započela još u djetinjstvu, pojavljujući se u raznim televizijskim serijama i filmovima. Međutim, pravi uspjeh i prepoznavanje stekla je tijekom osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća, kada je igrala u mnogim popularnim filmovima i serijama.

Jedna od njenih najpoznatijih uloga je ona u filmu “Balkan ekspres” iz 1983. godine, gdje je igrala ulogu mlade, privlačne putnice. Također, ostvarila je značajne uloge u filmovima poput “Balkanski špijun”, “Dečko koji obećava”, “Majstori, majstori” i mnogim drugima.

Kroz godine, Lidija je pokazala izvanrednu glumačku raznolikost, igrajući u komedijama, dramama, trilerima i romantičnim filmovima. Njena sposobnost da uvjerljivo tumači različite likove donijela joj je veliku popularnost i poštovanje među publikom i kolegama.

Osim filmske karijere, Lidija je također bila aktivna na televiziji i u kazalištu. Igrala je u brojnim televizijskim serijama i predstavama, uvijek ističući svoj talent i profesionalizam.

Izvan glumačke karijere, Lidija je poznata po svom humanitarnom radu i angažmanu u društvenim inicijativama. Njena sposobnost da privuče pažnju javnosti koristi se kako bi podigla svijest o raznim društvenim pitanjima i pomogla onima kojima je pomoć potrebna.

Lidija Vukićević je ostvarila značajan doprinos jugoslavenskoj i srpskoj kulturi kroz svoj rad u filmu, televiziji i kazalištu. Njen talent, predanost i doprinos umjetnosti i humanitarnom radu čine je jednom od najpoštovanijih i najomiljenijih javnih ličnosti u regiji.