Sestre Mićalović, Sloboda i Dragana, nisu strance kada je u pitanju umetnost glume. One pripadaju porodici čiji su koreni duboko ukorenjeni u svetu glume i koji se ističe po izuzetnom talentu u ovoj umetnosti.

 

 

 

 

Njihov otac, Dragan Mićalović, takođe je bio glumac i veliki izvor inspiracije za Slobodu i njenju sestru Dragana. Veruje se da takav neizmerni talenat za glumu proističe upravo iz očevog nasleđa.

Iako je Dragan Mićalović preminuo pre gotovo sedam godina, njegove voljene ćerke, na koje može biti izuzetno ponosan uvek, održavaju uspomenu na njega kroz povremene objave na društvenim mrežama. Dragan Mićalović bio je u braku sa Milicom, majkom Slobode i Dragane, o kojoj se ne zna mnogo, ali zahvaljujući fotografijama koje glumice objavljuju, stičemo uvid u njihovu porodičnu priču.

 

 

 

 

Tako je na Instagram profilu Slobode nedavno objavljena fotografija sa venčanja njihovih roditelja. Na toj crno-beloj fotografiji vidimo Dragana i Milicu kako se srećno drže za ruke, u znaku istinske ljubavi koja će biti krunisana brakom.

 

U opisu fotografije stajalo je: “Te godine, ovog datuma… Ona je zauvek tvoja… Ti si zauvek njen…”. Ova objavljena fotografija pruža nam uvid u ljubav i delić života porodice Mićalović, a takođe nam omogućava da vidimo da je lepota nasleđena od majke.

 

 

 

 

Mirjana Mićalović, najstarija sestra, retko se pojavljuje u javnosti i krenula je drugačijim putem u odnosu na svoje mlađe sestre Slobodu i Draganu. Ona ima “dve devojčice”, dok je Dragana izjavila da u njihovom domu imaju “tri ćerke”, “četiri sestričine”, i da u porodici nema “nijednog dečaka”.

BONUS TEKST

Sloboda Mićalović, srpska glumica, rođena je 20. novembra 1981. godine u Beogradu, u SFRJ. Njeno puno ime je Slobodanka Mićalović, ali je poznata po nadimku Sloboda.

  • Sloboda je svoju ljubav prema glumi otkrila još u ranom detinjstvu i već je kao devojčica pokazivala izuzetan talenat i interesovanje za scensku umetnost. Nakon završene osnovne škole, upisala je srednju glumačku školu “Petar Stojković” u Beogradu, gde je stekla temeljno obrazovanje iz glume.

Nakon završene srednje škole, Sloboda se upisala na Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, gde je nastavila da usavršava svoje glumačko umeće. Tokom studija, isticala se svojim talentom i posvećenošću, što joj je donelo brojne uloge i priznanja.

Sloboda Mićalović je svoj profesionalni glumački debi ostvarila još tokom studija, a nakon diplomiranja postala je članica pozorišta “Atelje 212”, jednog od najpoznatijih pozorišta u Srbiji. U pozorištu je brzo stekla priznanje publike i kritike svojim izuzetnim nastupima u različitim predstavama.

  • Međutim, prava popularnost došla je kada je Sloboda počela da se pojavljuje na televiziji i filmu. Njena uloga u popularnoj TV seriji “Porodično blago” donela joj je široku prepoznatljivost i ljubav publike širom regiona. Nakon toga, Sloboda je ostvarila brojne zapažene uloge u televizijskim serijama i filmovima, kao i na pozorišnim daskama.

Pored uspeha u glumi, Sloboda je poznata i po svom humanitarnom radu i angažovanju u različitim društvenim aktivnostima. Ona se redovno angažuje u akcijama koje promovišu solidarnost i pomoć ugroženima, čime je postala uzor mnogima.

  • Sloboda Mićalović je ne samo uspešna glumica već i posvećena supruga i majka. Udala se za glumca Vojina Ćetkovića, sa kojim ima sina Ognjena i ćerku Vasiliju. Njihova porodica važi za jednu od najlepših i najskladnijih u domaćem šoubiznisu.

Kroz svoj rad i lični život, Sloboda Mićalović nastavlja da inspiriše i oduševljava publiku svojom harizmom, talentom i požrtvovanošću, ostavljajući neizbrisiv trag u srpskoj umetnosti i kulturi.