Prema principima numerologije, numerička vrijednost koja se dodjeljuje kući u kojoj osoba živi ima ogroman značaj jer direktno utiče na energetsku suštinu koja se prožima u njoj. Svaki broj posjeduje svoju posebnu simboliku i vrši dubok utjecaj na pojedince koji borave u tom specifičnom stanu.

Da pružimo primjer, razmotrimo zgradu s numeričkom adresom 47. Da bismo pronašli njen osnovni broj, moramo sabrati cifre originalnog broja, što rezultira zbirom od 11. Ovaj zbir se zatim može dodatno pojednostaviti dodavanjem njegovih cifara, što na kraju daje osnovni broj 2.

Cifra “2” ima veliki značaj zbog svoje numeričke vrijednosti, predstavljajući duboki koncept transformacije i evolucije. Ovaj broj utjelovljuje suštinu promjena koje se dešavaju u različitim aspektima života, bilo na ličnom, društvenom ili ekološkom nivou. Unutar ovog konkretnog domaćinstva preovladava osjećaj stalnog uzbuđenja i različitosti. To je skromno prebivalište koje odiše atmosferom nereda i neformalnosti. Negovanje ljubavnih odnosa se veoma ohrabruje unutar ovih zidova, pri čemu mnogi pojedinci ili rade od kuće ili svoj posao vraćaju sa sobom.

Peto mjesto u domaćinstvu se smatra značajnim prostorom za emocionalnu rezonancu i harmoniju, simbolizirano brojem 5. Na ovom mjestu, pojedinci koji tamo borave imaju tendenciju da ispolje osobine društvenosti, smijeha i efikasne komunikacije jedni s drugima. Osim toga, članovi ovog domaćinstva su postigli značajan uspjeh u svojim poslovnim poduhvatima, što ukazuje na njihovu sposobnost da prevaziđu sve prepreke koje im se nađu na putu sve dok efikasno postavljaju prioritete svojim zadacima. Međutim, vrijedno je napomenuti da postoje određeni elementi dezorganizacije prisutni u domu, kao što je često zapostavljanje ključeva ili zaboravljanje isključivanja kućanskih aparata. Kako bi se suprotstavili ovim negativnim utjecajima i osigurali skladnije okruženje, preporučljivo je da stanari uključe upotrebu metalnih predmeta.