Rijetkost je vidjeti Veru Čukić na rođendanskim proslavama. Nakon rođenja kćerkice Ivane Mihić i ona je, poput mnogih majki, prestala slaviti svoj poseban dan, već je svu svoju energiju i ljubav posvetila svom djetetu. Njezina nepokolebljiva predanost i jednoumni fokus bili su usmjereni isključivo na njegovanje i podršku svom nasljedniku. Sa svakim treperavim plamenom koji se gasio na vrhu torte, misli o njezinom imenu plesale su u zraku, podsjećajući je da se oslobodi stiska brojanja godina koje prolaze i umjesto toga prigrli bezgraničnu energiju mladosti i uzbuđenje odlaska na nova putovanja.

Njezino srce željno dočekuje i uživa u ovim svježim eskapadama, ukrašenim blistavim osmijehom. Čak i sada, Verina perspektiva ostaje nepokolebljiva; međutim, njezina je kći svoj 85. rođendan doživjela kao važnu priliku da je ugodno iznenadi i priredi jedno skromno druženje, idealno intimno slavlje koje dijele samo njih dvoje. Iz fotografije koju je glumica podijelila na Instagramu, čini se da majka i kći kreću prema svojoj dragoj konobi, mjestu u koje su često dolazile dok je s njima bio cijenjeni dramaturg Gordan Mihić, kojeg su obožavali kao supružnika i oca.

Upravo na tom mjestu podigli bi čašu šampanjca u znak sjećanja na dodavanje još jednog broja na rođendanskoj torti, trenutak koji je Ivana ovjekovječila na fotografiji popraćenoj srdačnom porukom. Najdraža majko, u ovoj radosnoj prigodi tvog posebnog dana, želim prenijeti svoju najdublju ljubav i divljenje. Vi utjelovljujete sreću, dobro zdravlje, spokoj i dugovječnost. Od svih pojedinaca na ovom planetu, moje obožavanje tebe sve ih nadmašuje. Tvoja prisutnost u mom postojanju uistinu je izvanredna i nezamjenjiva.

Iz dubine svog srca upućujem tople rođendanske želje mojoj nevjerojatnoj i jedinstvenoj majci. S ljubavlju Iva. Vera Čukić ove je godine sasvim neočekivano proslavila rođendan, a sve zahvaljujući svom voljenom partneru s kojim je veže duboka i neraskidiva veza. Nakon Gordanine smrti, ove su dvije osobe nepodijeljenu pozornost usmjerile jedna na drugu, čak i povlačeći se iz svojih karijera. Tražeći utjehu, sklonili su se u vikendicu u blizini manastira “Rajinovac”, gdje Gordana vječno počiva, provodeći značajan dio godine.

BONUS TEKST: Rođena 1938. u Beogradu, Vera Čukić je na svoj životni put krenula u gradu koji će joj kasnije poslužiti kao platforma za nesvakidašnje umjetničke sposobnosti. U pratnji svojih roditelja i mlađeg brata Vladimira, koji su imali dvije godine razlike u dobi, Vera se u svojim ranim godinama često selila kao rezultat očevog profesionalnog bavljenja. Ovaj nomadski način života, koji ju je odveo u razne gradove poput Niša, Valjeva i Kragujevca, uvelike je obogatio njen život i ostavio upečatljive dojmove. Unatoč stalnim preokretima, Vera naglašava da su njezine godine formiranja bile ispunjene lijepim uspomenama. Od mladosti gajila je čari za cirkus i gajila težnje da se obuče u odjeću klauna. No, kako je vrijeme prolazilo, njezin se žar pomaknuo prema svijetu baleta. Prepoznavši njen urođeni talent, roditelji su je odlučili upisati u prestižnu baletnu školu, gdje je krenula na put usavršavanja svojih plesnih sposobnosti.

Ipak, čak i usred njezinog bavljenja plesom, Verina iznimna sposobnost za pisanu riječ i samoizražavanje pojavila se. Tijekom svog osnovnog i srednjeg obrazovanja iskazivala je izuzetan spisateljski dar, potaknuvši u sebi žarki interes za područje novinarstva. Na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, Vera je napravila prve korake ka svom glumačkom putu. Tu je postavila temelje za svoju budućnost u izvedbenim umjetnostima. Uz studij glume zaronila je i u svijet suvremene književnosti, proširujući svoj umjetnički vidik i produbljujući ljubav prema umjetnosti.

Za vrijeme studija na Akademiji, Vera je imala sreću imati profesore koji su ne samo predavali na Filozofskom fakultetu, već i razumjeli zahtjeve svoje uloge. Međutim, kako je njezina glumačka karijera cvjetala i zahtijevala sve više vremena i posvećenosti, morala je odustati od bavljenja književnošću. Usprkos tome, njezina strast prema tome nikada nije posustala, ostajući stalno prisutna u njezinu srcu.