Ana Ivanović i Bastijan Švajnštajger su primjer da prava ljubav uvijek pronađe svoj put. Naša talentirana teniserka je osvojila srca svojom ljepotom i ponašanjem kada se pojavila u svijetu sporta.Bila je neodoljiva privlačnost za mnoge muškarce, a njen prvi susret s njemačkim fudbalerom nije prošao glatko. “Ne, hvala, ja sam srećno zaljubljen”, rekao joj je Švajnštajger, koji je tada bio u sedmogodišnjoj vezi s manekenkom Sarom Brandner. Unatoč očekivanjima da će se vjenčati, raskinuli su 2014. godine, a razlog je bio Švajnštajgerova strastvena ljubav prema Ani.

Kako su se zapravo upoznali, otkrio je trener košarkaša Bajerna, Svetislav Pešić, za njemački “Bild”: “Moj prijatelj Bastijan Švajnštajger i Ana Ivanović su u emotivnoj vezi, a moju ćerku Ivanu su upoznali. Neka se djeca vole i drže za ruke”, rekao je Pešić, prenosi Lepa&Srećna.rs.

Prije Ane, Švajnštajger je bio u dugoj vezi sa Sarom Brandner, ali je ljubav prema Ani prekinula tu vezu. Njemački mediji bili su nemilosrdni prema novom paru, optužujući Anu da je uništila Švajnštajgerovu vezu, ali su ubrzo postali jedan od omiljenih parova u njemačkim medijima.Par se vjerio daleko od očiju javnosti u Njemačkoj. Bastijan je organizirao savršenu večeru tijekom koje je zaprosio Anu, a prsten je stigao iz najprestižnije draguljarnice.

Bajkovito vjenčanje u Veneciji 12. srpnja 2016. godine pratilo je preko dvije stotine medija širom svijeta. Ceremonija je uključivala građansko vjenčanje u “Sala degli Stucchi” prvog dana, dok je drugog dana organizirano crkveno vjenčanje.Za prvu bračnu noć rezerviran je luksuzni apartman “Alcova Tiepolo Suite”, gdje noćenje košta 4.950 eura.Ana je svoju sreću dijelila s Bastijanom na društvenim mrežama, objavljujući zajedničke trenutke. Njihova ljubavna priča dokazuje da prava ljubav uvijek ima sretan kraj.