Jelena Đoković i njen suprug Novak su odlučili zajedno praktikovati vegansku ishranu, a istaknuto je da to nije rezultat pritiska jednog partnera na drugog. Novak, inače, pati od celijakije, što znači da ima intoleranciju na gluten.KAKO JE JELENA ĐOKOVIĆ IZGLEDALA PRE NEGO ŠTO JE POSTALA VEGANKA: Mnogima je bila LEPŠA, kažu da je sad NEUHRANJENA

U emisiji na “K1 Televiziji”, Jelena je naglasila da Novak nije postao vegan pod njenim uticajem te da je on sam donosio odluke o svom načinu ishrane. Istakla je važnost zajedničkog istraživanja i podrške u donošenju odluka. Kroz razgovor, otkrila je i detalje o ishrani njihove dece, Stefana i Tare.

Stefan je prvih godinu i po dana imao uobičajenu ishranu koja uključuje meso i ribu, da bi kasnije prešao na biljnu ishranu, a Jelena ističe da se oseća dobro i zdravo. Tara je od početka na potpunoj biljnoj ishrani i nema problema sa zdravljem. Jelena je istakla da deca uživaju u biljnoj ishrani, a Stefan i Tara vole krompir, krastavce, šargarepe i smutije.

Jelena je naglasila da su deca na biljnoj ishrani bez ikakvih problema i da im suplementima i šejkovima pruža neophodne hranljive sastojke. Kuvaju hranu umesto da je prže, a deca se dobro osećaju i uživaju u zdravom načinu života. Jelena je posebno istakla da nije uznemirena zbog toga što deca ne jedu zelene salate, jer im te sastojke pruža kroz suplementaciju ili šejkove.

Na kraju, Jelena je govorila o svojoj transformaciji, fizičkom izgledu i zdravom načinu života koji je prigrlila. Ovo je deo njenog posvećenja zdravom življenju, a takođe i način na koji vaspitava svoju decu u vezi sa pravilnom ishranom.