Osim što je naslijedio očev šarm, najstariji sin Mateje Kežmana stekao je i duboku strast prema fudbalu, kojim se sa uspjehom bavi. Lazar je prvo dete nekadašnjeg trijumfalnog fudbalera koji je danas i renomirani fudbalski menadžer, a Lazara je imao sa ćerkom Aleksandrom i sinom Jakovom u prvobitnoj zajednici sa suprugom Emilijom.

 

 

 

 

Lazar, kao i njegov otac, ne voli da otkriva svoj lični život očima javnosti. Svoj Instagram profil drži privatnim, a jedinu fotografiju na kojoj se on vidi  nedavno je podijelila njegova maćeha Tara Šumonja. Sadašnja supruga Mateje Kežmana objavila je sliku sa Lazarevog 21. rođendana, koji je proslavljen intimno u krugu porodice. Na fotografiji se vidi najstariji sin Mateje Kežmana kako pozira uz oca, maćehu i mlađeg brata.

 

 

 

 

Poznato je da  je Matej jedan od rijetkih koji se suzdržavaju od korištenja društvenih mreža. Kao rezultat, samo oni koji su s njim blisko povezani imaju pristup njegovim fotografijama. Nedavno je postavljena serija novih fotografija koje su izazvale burne reakcije na raznim internet mrežama. Nedavne fotografije Mateje Kežmana prikazuju potpuno drugačiji izgled, što je dovelo do opširnih diskusija i komentara na internetu danima. Mnogi su primijetili da su ga jedva prepoznali i da se čini neprepoznatljivim od ranijeg. Zabilježeno je i da je Kežman donio odluku da napusti urbani način života i preseli se u planine. Kako se saznaje, penzionisani sportista je nešto ranije kupio kuću na Kopaoniku. Kežman je poznat po afinitetu prema prirodi i načinu života koji promoviše wellness, pa je odlučio da u ovom kraju živi sa svojim najmilijima.