Zapanjujuća otkrića žene iz Beograda koja je doživjela ropstvo u haremu ispunjena su nevjerojatnim zamršenostima. Izvješća o mladim ženama koje su bile privučene raskoši i bezbrižnim životom, samo da bi se našle zarobljene kao robinje harema, duboko su potresne. Postoji priča o ženi porijeklom iz Beograda koja se, kao rezultat konvergencije čimbenika, našla zatvorena u arapskom haremu u Dubaiju na 4 godine. Nakon niza intenzivnih događaja i kratkog boravka u Turskoj, naposljetku se vratila u svoj rodni grad Beograd. Dani su mi bili ispunjeni monotonijom, dosadnim sivilom koje je obavijalo moju svakodnevicu. Izjedale su me dosada, usamljenost i tmurne misli.

 

Misli su mi stalno lutale u Beograd, žudeći da opet budem tamo. U snu sam šetao Adom Ciganlijom, a kad bih se probudio, suze bi mi tekle niz lice. No, tračak nade pojavio se kada mi je čuvar javio da ću ići u kratku šetnju. “Pripremite se”, naredio mi je, “bit ću na vašem pragu za trideset minuta.” Vjeran svojoj riječi, stigao je i zajedno smo krenuli niz hodnik, prošli kroz mala vrata i spustili se niza stube. Na kraju smo stigli u prostranu sobu sa staklenim vratima, kontroliranu fotoćelijskim sustavom. Užasna vrućina nas je dočekala kad smo izašli van, a ja sam bila ogrnuta laganom bijelom tkaninom radi udobnosti. Hodajući stazom dvadesetak metara, našli smo se okruženi gustim grmljem koje je stvaralo efekt tunela.

Nakon kratke udaljenosti, skrenuli smo udesno, a zatim skrenuli još jednom ulijevo, našavši se okruženi divnom hladovinom. Odjednom, pred nama, kao da se pojavio niotkuda, pojavio se zadivljujući bazen, nepravilnog oblika i ukrašen jedva čujnim vodopadom koji se slijevao niz jednu stranu. Nakon prvog promatranja, činilo se da se u blizini bazena nalazi dvadesetak mladih žena. Odrediti koja je najljepša pokazala se nemogućim zadatkom. Dok su se prema modernim standardima smatrali malo preteškima, u kontekstu našeg okruženja smatrali su se idealnima. Jedna od osoba koja me pratila naznačila je da bih se mogao osvježiti u bazenu.

Izrazila sam zabrinutost što nemam kupaći kostim, na što je on pokazao prema maloj prostoriji ukrašenoj obiljem cvjetnih uzoraka koja se nalazila na desnoj strani bazena. Prišao sam sobi i primijetio da nema vrata. U središtu prostorije nalazio se stol s nizom visokokvalitetnih proizvoda za njegu tijela renomiranih tvrtki iz cijelog svijeta. Na polici nasuprot ulaza stajali su uredno posloženi nekorišteni kupaći kostimi. Odabrao sam jedan, obukao ga i krenuo u bazen. S dvije strane bazena, desetak metara od njegova ruba, stajao je zid visok tri metra. Preostale strane bile su zatvorene palačom i njezinim aneksom.Prostor između zida i ruba bazena krasilo je obilje cvijeća, pretežno ružičaste boje. Prizor je podsjećao na nešto iz bajke.

 

Dok sam plivao i vrtio se, odjednom sam osjetio ruku na leđima. Bila je to Nizozemka. Osjetio sam neizmjernu radost, ali ona je brzo otplivala na suprotnu stranu. Protumačio sam to kao poziv i slijedio sam ga. Strpljivo je čekala moj dolazak ispod kaskadnog vodopada, uranjajući u vodu i ponovno izranjajući iznad nje. Provevši dvije godine na ovom mjestu, mogu razumjeti kako se osjećaš. Ne brini, od sada će biti dosta prilika za razgovor. Međutim, važno je biti oprezan i ne ulaziti u pretjerane razgovore ni s kim od nas.Zapamtite, nitko nikada nije uspio pobjeći odavde, pa je najbolje ne razmišljati o takvim mislima.

Svatko od nas ima različita iskustva, a na kraju krajeva, sve ovisi o vama. Svjestan sam da su možda spominjali četverogodišnji boravak i obećanje stana bilo gdje u svijetu, ali nitko od nas ne može potvrditi je li to istina. U protekle dvije godine otišlo je nekoliko djevojaka, ali se ne zna gdje su. Slobodno idite na bazen svaki dan, ali osobno bih vas više volio vidjeti u teretani. Vjerojatno ćeš se tamo naći sutra”, rekla je Anet prije nego što je otplivala.Tijekom sljedećeg tjedna često smo se susretali na bazenu iu najmodernijoj teretani dizajniranoj posebno za bodybuildere. Bilo je doista impresivno kako je neprimjetno manevrirala s jedne sprave za vježbanje na drugu.

U privatnom razgovoru povjerila mi je da svoju sposobnost za to duguje jednom od pratitelja koji je radio kao stražar. Za razliku od svojih kolega, ti su pojedinci pokazali veću razinu empatije prema željama žena. Anet me razigrano uvjeravala da ne predstavljaju nikakvu prijetnju, smijući se dok je pokazivala prema našim dodijeljenim čuvarima. Prema riječima Nizozemke, nitko od nas nije fizički stradao od njih.Prema njezinim riječima, većina ostalih djevojaka bile su Europljanke, a otkriveno je da su neke od njih prije dolaska u Dubai radile kao prostitutke na visokom položaju. Točnije, spadaju u kategoriju pojedinaca koji pružaju usluge u luksuznim hotelima i služe kao pratnja elitnoj poslovnoj klijenteli.

 

Važno je napomenuti da sam samo dva dana nakon dolaska prošla niz liječničkih pregleda, počevši od stomatologa pa sve do ginekologa. Nakon temeljite procjene mog cjelokupnog zdravstvenog stanja, obaviješten sam da sam u izvrsnom stanju.Ovaj liječnički pregled je redovita pojava za sve djevojke, kako me Anet obavijestila da se ovi sveobuhvatni pregledi rade dva puta godišnje. Jednog poslijepodneva pored bazena, moj prijatelj Nizozemac je upitao: “Jesi li doživio Gospodara?” Nasmijao sam se kao odgovor, odlučivši ne otkriti nikakve pojedinosti. Kako je naša veza postajala jača, smatrao sam da je pouzdana osoba. Savladala me znatiželja i raspitala sam se koliko često druge djevojke posjećuju odaje čovjeka koji je vlasnik ovog imanja. Nježno je odgovorila, priznajući rijetkost zaborava, a zatim nastavila: “Međutim, postoje alternativni načini za ispunjenje želja koje priroda traži”, rekla je s tajanstvenim osmijehom.

Navečer istog dana moj me je sobar stavio pred izbor: da večeram u svojoj sobi ili da se pridružim grupi drugih gostiju na večeri u vrtu. Naravno, odlučio sam se za ovo drugo, iznenađen pozivom. Međutim, nisam mogao a da ne osjetim promjenu u načinu na koji su me tretirali. Činilo se da je došao kraj razdoblju procjene ili suđenja. U pratnji mojih suputnika prošetali smo dijelom parka, prolazeći usput pokraj bazena. Tračak svjetla uhvatio mi je pogled iza živice. Dok smo se približavali ulazu, shvatio sam da je to mjesto naše večere. Uzdignuta platforma držala je otprilike dvadeset stolova, tvoreći eliptični oblik unutar vrta okruženog vodom, sa šarmantnom malom fontanom u središtu. Obilje cvijeća bilo je nevjerojatno, možda čak i nadmašujući broj u blizini bazena.