Unatoč dugotrajnoj popularnosti svoje kćeri koja traje desetljećima, majka Lepe Brene odlučila je ostati povučena i rijetko se pojavljivala u javnosti. Ipak, jednom je otvoreno pričala o svojoj nasljednici, rasvjetljavajući enigmu a to je Lepa Brena. Vrijedi napomenuti da je Lepa Brena 2014. godine doživjela gubitak majke, tragediju koja je i dalje duboko pogađa. Iako pjevačica rijetko govori o majci u javnosti, povremeno podijeli fotografije kako bi osigurala da uspomena na nju živi.

  • Odlazak roditelja je neočekivani udarac na koji se nitko ne može istinski pripremiti. Unatoč prolivenim suzama i golemim poteškoćama s kojima sam se suočio, ne nosim teret krivnje što nisam učinio dovoljno za svoje roditelje u bilo kojem trenutku svog života. Iako je bol duboka, moj duh ostaje netaknut, kako je rekla Brena u intervjuu lokalnim medijima nakon majčine smrti. Osim što je pjevačici bila stub snage, Lepa Brena joj je pružala podršku i kao majčina figura i svekrva. Iako Ifeta, majka Lepe Brene, nije bila od onih koji često traže pažnju javnosti, medijima je otvoreno izrazila divljenje kćeri, ne trudeći se da prikrije svoj golemi ponos. Možda Brena za vas ima značaj, ali za mene je Fahretica ime koje odzvanja. Ovo ime je dobila u čast moje sestre, a svoj izniman talent naslijedila je od majke naše majke.

Naša nana je bila vješta na harmonici, te je Fahreti prenijela neke pjesme. U intervjuu za “Puls” prije njezine smrti, Brenina majka je otkrila duboku tajnu: kada je Fahreta imala samo pet godina, prišao joj je čovjek koji je znao čitati dlanove i rekao joj: “Imat ćeš troje djece. Ovo treće dijete, koja nije bila planirana, krenut će na nevjerojatno putovanje od zemlje do neba, putovat će nadaleko, gomilajući bogatstvo usput, dat će istu količinu novca koju je stekla. Ovo putovanje bit će povezano s njezinim budućim muškim djetetom.”

  • Brenina majka otvoreno je otkrila da je novac koji je Brena izgubila zapravo iznos koji je naveo muškarac, a kojim je platila otkupninu za sina Stefana nakon što je otet. Pjevačica, koja rijetko govori, poznata je po iskrenom mišljenju da joj je ovaj događaj najveća trauma u životu. Brena je nadimak dobila po profesoru tjelesnog Vladi Bajeru. Lepa Brena, čije je pravo ime Fahreta Jahić Živojinović, poznata je pjevačica iz Jugoslavije. Rođena 20. oktobra 1960. godine u Tuzli, skromno i bezbrižno odrasla je u Brčkom, zahvaljujući roditeljima Abidu i Ifeti. Brena je blagoslovljena i sestrom Faketom i bratom Farukom. Ostvarila je izuzetan podvig da postane učenica generacije nakon završetka školovanja u OŠ “Zaim Mušanović”. Osim toga, Brena je svoj talenat pokazala iu košarci, iskoristivši svoju povoljnu visinu od 180 cm. Posvećenost sportu dovela ju je do toga da trenira u cijenjenom klubu “Interplet” u Brčkom.

Brena, nadimak koji joj je dao profesor tjelesnog Vlade Bajera, svoj je put započela u srednjoj školi gdje je sa sedamnaest godina sudjelovala na natjecanju “Mladi graditelji”. Svojom obradom pjesme pokojnog pjevača Kemala Montena “Sviraj još prijatelju” osigurala je prvo mjesto i otvorila sebi put za nastupe uz Yudexi na plesnjacima i natjecanjima. Njena samostalna karijera krenula je strelovito jer je brzo učila i izvodila strane pjesme koje je tražila publika, dok je u domovini njegovala izvođenje sevdalinki.

 

  • Iako nije bila osobito sklona romantici, razvila je ozbiljnu simpatiju prema svom prvom dečku, koji je igrom slučaja bio 5,6 godina stariji od nje, ali njihova veza nije zaživjela. Godine 1979. preselila se u Beograd i započela svoj akademski put na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, specijalizirajući turizam. Unatoč financijskim naporima koje je to predstavljalo za Abidova oca, koji je radio kao medicinski tehničar i svojom skromnom plaćom uzdržavao cijelu obitelj, Brenin san o fakultetu postao je nedostižan. Morala je donijeti tešku odluku da napusti fakultet i vrati se u rodno Brčko. No, Brenina strast prema pjevanju nije posustala, a svoj je talent nastavila iskazivati ​​na raznim zabavama, zbog čega je dobila nadimak “mala koja pjeva rock”. U to vrijeme u Brčko dolazi grupa Lira Show iz Novog Sada u potrazi za novim pjevačem. Brena je u početku bila rezervisana prema radu sa Sašom Popovićem, pogotovo zato što nije tipično pjevala narodnjake.

No, vrlo brzo su pronašli zajednički jezik i odlučili surađivati, što nije bilo odobravanje Breninih roditelja. Unatoč njihovoj zabrinutosti, Brena je prkosno sjela na vlak i otputovala u Bačku Palanku na svoj prvi nastup kao dio benda. Brzo je dobila stalni posao u novosadskom hotelu Park. Brena je plijenila pažnju ne samo svojim neospornim talentom, već i modnim odabirom koji su neki ocijenili neprimjerenim. Unatoč kritikama zbog težine, prigrlila je svoje tijelo i ponosno ga pokazala.

  • Nošnje koje je nosila bile su njezina vlastita kreacija, a sašila ih je njezina majka unatoč njezinom negodovanju. Godine 1981. Brena i Lira počinju s nastupima u hotelu Taš. Brigu o Breninoj karijeri preuzeo je Vladimir Cvetković, direktor Taša i bivši košarkaš Crvene zvezde, koji je postao njen prvi menadžer. On ju je upoznao s renomiranim kompozitorom Milutinom Popovićem Zaharom, koji je zaslužan za skladbe za njen album prvijenac koji je objavio PGP RTS. Album se sastojao od deset pesama: Čačak, Otišla si salaša, Nema sreće bez ljubavi, Kokoš snela jaje, Moj deda je bio gospodin, Lala iz Banata, Ljubi me, Omere, Žeravica, Daleko je moja mala. , sanjam snove. Naziv emisije Lira show promijenjen je u Slatki greh. Zanimljivo, Brena je visoka 178 cm, što mi je dosta intrigantno.