Nakon što su stanari napustili stan, odlučio je javno obznaniti što je otkrio, što je poslužilo kao opomena za sve vlasnike koji iznajmljuju svoje nekretnine. U priči upozorenja za one koji su uključeni u unosan, ali nesiguran posao iznajmljivanja stanova, jedan je stanodavac otkrio surovu realnost situacije.

  • Nakon što su svoju nekretninu iznajmili stanarima prije osam mjeseci, vlasnika je po njihovom odlasku dočekao stravičan prizor. Kako bi podigao svijest među vlasnicima stanova koji ostvaruju prihod putem ove avenije, stanodavac se oglasio na društvenim mrežama, dijeleći videozapise koji pokazuju razmjere štete nanesene objektu. “Kao što možete primijetiti, podovi su u neredu.

Nakon prve inspekcije, stanje se možda neće činiti pretjerano strašnim”, primijetio je vlasnik. Ipak, njegovo se mišljenje brzo promijenilo kad je ugledao stan u potpunom neredu i ruševinama. Prisutnost izmeta i urina na drvenom podu, kreveti natopljeni i zaprljani, zidovi u raspadu, namještaj prekriven plijesni s policama i vratima u rasulu i dokazi o muhama na stropu bili su samo neki od potresnih prizora koji su tjerali strah u ljude. srce vlasnika.

  • Stanje kuhinje bilo je jednako loše. Unutar ormara, prljave police čuvale su raspadnutu hranu, smeće i pokvarene uređaje, poput hladnjaka i perilice posuđa. Da bi nered bio veći, bio je čak i primjetan ubod na indukcijskoj ploči. Vlasnik je izrazio svoje čuđenje pri pomisli da itko može izdržati život u takvom stanju. Pregledom je u kupaonici otkrivena polomljena brava, a iz susjednih prostorija su se nalazile vlažne i pljesnive zavjese koje su ispuštale neugodan miris.

Perilica rublja sadržavala je mutnu, zaprljanu vodu, što je dodatno pridonijelo neugodnom mirisu. Što se tiče treće sobe, utvrđeno je da je krevet zaprljan fekalijama, dok je ormar pretrpio nepopravljivu štetu, s neurednim policama i razbacanim smećem. Vlasnik je izrazio nespremnost na razgovor o neugodnom mirisu. U sljedećem videu vlasnik je detaljno opisao svoje neuspješne pokušaje da dođe do stanara u bijegu. 

BONUS TEKS:

Održavanje prihvatljivog standarda udobnosti i sigurnosti za sve stanare u zajedničkim prostorima od najveće je važnosti. Istražimo neke od primarnih odgovornosti koje podstanari mogu imati prema vlasniku stana (stanodavcu) ili najmodavcu. Primarna odgovornost zakupca je plaćanje najamnine.

Podstanar je dužan ispunjavati svoju obvezu dosljednim plaćanjem najamnine, kako je to određeno ugovorom o najmu. Kako bi se poštivali higijenski standardi, podstanar mora osigurati čistoću i organiziranost unutar prostora stana koji zauzima, kao i svih zajedničkih prostora navedenih u ugovoru o najmu. Najmoprimac je dužan koristiti stan na odgovoran način, pridržavajući se kućnog reda i suzdržavajući se od nanošenja nepotrebne štete ili štete.

U slučaju bilo kakvih kvarova ili problema s infrastrukturom stana, dužnost je najmoprimca da odmah obavijesti vlasnika stana ili upravitelja zgrade. Kako bi se poštivala prava vlasnika stana, bitno je da stanar pokaže poštovanje svoje privatnosti i osobne imovine, suzdržavajući se od bilo kakvog ometanja ili neovlaštenog ulaska u njihovu privatnu domenu. U slučaju da postoje utvrđeni propisi o zabrani pušenja ili prisutnosti kućnih ljubimaca, dužnost je podstanara pridržavati se i poštivati ​​ovih pravila.

Kako bi smanjili troškove i pomogli u očuvanju okoliša, stanari su dužni isključiti elektroničke uređaje i štedjeti energiju. Najmoprimac je dužan osigurati sigurnost stana i spriječiti neovlaštene osobe da uđu u zgradu. Obavljanje ovih različitih zadataka igra ključnu ulogu u poticanju pozitivnog iskustva najma promičući skladan odnos između stanara i vlasnika stana ili najmodavca.