Zlatan Ibrahimović posjeduje jedinstvenu kvalitetu koja zahtijeva divljenje i poštovanje svih onih koji se s njim ukrste na fudbalskom terenu. Konkretno, jedna osoba nije mogla izbjeći zadivljujuću privlačnost Ibrahimovićevog prisustva – igrača koji bi, prema pričama vlastitih roditelja, mogao podleći životu u delinkvenciji da se nije bavio fudbalskom karijerom.

Međutim, ovaj igrač se našao u teškoj situaciji kada se suočio sa Ibrahimovićevim ponašanjem, podlegavši ​​na kraju iskušenju da se verbalno obruši na njega kao sredstvo da ublaži svoju rastuću frustraciju. Postalo je nadaleko poznato da je po dolasku u Barselonu 2009. cenjeni trener Pep Gvardiola preneo poruku Zlatanu da se smatra neprikladnim da se igrači razmeću svojim luksuznim Ferarijima tokom treninga na poštovanom Nou Campu. Međutim, prkosni švedski fudbaler, koji je porijeklom iz Bosne, odlučio je dati hrabru izjavu tako što je namjerno odlučio da stigne u svom dragom Ferrariju, namjerno izazivajući norme i očekivanja koja su mu postavljena.

Ovaj drski čin ne samo da je simbolizirao Ibrahimovićev buntovnički duh, već je poslužio i kao dokaz njegove nepopustljive odlučnosti da svoju individualnost potvrdi u domenu profesionalnog fudbala. Zlatan Ibrahimović, rođen od Šefika i Jurke, obojica porijeklom iz bivše Jugoslavije, rijetko je ulazio u sporove sa igračima iz matične regije. Međutim, postoji jedan poseban sukob koji se ističe među ostalima, koji se urezuje u sjećanje svih uključenih.

Tokom dugo očekivane utakmice Lige šampiona, Ibrahimović, renomirani i talentovani fudbaler, s ponosom je predstavljao prestižni tim Paris Saint-Germain (PSG). Na protivničkoj strani, Aleksandar Mitorović, trenutno istaknuti član Al Hilala, svojevremeno je pokazao svoje mladalačke vještine i posvećenost kao igrač Anderlechta. U ovoj naelektrisanoj atmosferi dogodio se neočekivani susret njih dvoje. Kako priča o ovom intrigantnom susretu nastavlja da zaokuplja umove fudbalskih entuzijasta širom svijeta, ona služi kao podsjetnik na složenost i osnovne priče koje se često odvijaju u domenu profesionalnog sporta.