Nikolija Jovanović je 2015. godine doživjela svoju prvu trudnoću. Tada su pjevačica i njezin partner, također muzičar  Relja Popović, željno iščekivali svoje prvo dijete i radovala ih ćinjenica da će postati roditelji i bili su presretni zbog te vijesti. Sretno razdoblje njezina života nije završilo pozitivno. Nikolija je pobacila, a tek nedavno je progovorila o ovom izazovnom vremenu u emisiji Vesne Dedić “Balkanskom ulicom”.

 

 

 

Muzička grupa Elitni odredi se raspala baš u to vrijem . Bilo je to bolno vrijeme jer su ona i Relja tijekom rastanka izgubili svoje prvo dijete. Novinari su je kontaktirali i prenijeli da joj fanovi prijete da će je ozlijediti zbog njezine navodne umiješanosti u raspad “Elitnih odreda”. Ovo uznemiravanje trajalo je mjesecima, a i Relja i Vlada javno su izjavili, kao i Nikolija, da ona nije imala udjela u razlazu grupe.

 

 

 

 

Unatoč tome, iznova je osjetila težinu negativne pažnje. I dan danas odgovornost za prekid snose obje strane, koje su odrasle osobe. Za one koji prate Vladinu i Reljinu individualnu karijeru, jasno je tko je i kako gradio njihovu solo karijeru. Nije potrebno biti posebno inteligentan da bi se zaključilo da nisam bio upleten u razlaz. Iskustvo je bilo bolno i pokušavam ne razmišljati o tome.

 

 

 

 

Nikolija je potom iskoristila priliku za razgovor o dvije druge trudnoće koje je izvela besprijekorno, unatoč velikim rizicima. “Srećom, uspjela sam uspješno iznijeti druge dvije trudnoće. Bilo mi je ključno izolirati se od bilo kakvih negativnih komentara, čak i ako ih nije bilo. Sljedeće dvije trudnoće nastojala sam zadržati u tajnosti koliko god je to moguće. Kada na pitanje, jednostavno sam odgovorila da je to moje i da ga neću ni s kim dijeliti, iako je druga trudnoća bila izazovna.

Htjeli smo proširiti obitelj, nadajući se bratu i sestri za Reu. Jako sam pazila u obje trudnoće, ali posebno u drugoj, gdje se činilo da sve ide glatko, bez ikakvih komplikacija.Međutim, morala sam otkazati nastupe u obje trudnoće.Tražeći sigurnost na kontrolnom pregledu nakon 20 tjedana, doktorica je otkrila mučan problem, navodeći da postoji samo 50-50 šanse da beba preživi i da je životno ugrožena.Hitno je napravljena serklaža kod dr. Jeremića radi repozicije bebe koja se već počela spontano događati.Ležala sam do kraja trudnoća, koja je bila uspješna. Ovo iskustvo mi je uvelike promijenilo život i sada sam zadovoljna kao majka dvoje prekrasne djece: Ree i Hane.