Rođena u selu Žitorađa, Svetlana Veličković, svima nama poznatija kao Ceca, na svijet je stigla kao najstarije dete Mirjane i Slobodana Veličkovića. Njena majka je radila kao vaspitačica, dok se otac s druge strane bavio trgovinom kako bi obezbjedio svojoj porodici sve potrebne stvari. Dolazak na svijet dugoočekivane sestre Lidije, potpuno je promjenio Cecin život, a s nepunih devet godina, Ceca je svoj talent javnosti otkrila tokom jednog lokalnog vjenčanja, gdje je bila angažovana i tom prilikom je svojim vokalnim sposobnostima hipnotizirala publiku i obezbjedila sebi prve obožavatelje. 

Sa samo 15 godina producirao je svoj inauguracijski album pod nazivom “Crazy Heart” i krenuo na turneju po bivšoj Jugoslaviji. Sljedeće godine izišao je njegov singl “To, Miki”, koji je prodan u nevjerojatnih 360.000 primjeraka. Zarada od ovog postignuća pružila mu je priliku da kupi svoj prvi automobil, Mazdu 626, i doprinese dovršetku roditeljske kuće u Žitorađi. Od 1990-ih ovaj je album stekao značajna priznanja i nastavlja imati istaknutu poziciju u lokalnim medijima. Bez sumnje, Ceca je jedan od najizuzetnijih i najcjenjenijih pjevača na našim prostorima. Tijekom intervjua otvoreno je podijelila neprocjenjive lekcije koje je naučila od svog partnera, a najznačajnija je da materijalna dobra nisu u stanju pružiti istinsku sreću.

Važnost imati pouzdane i prave prijatelje nadilazi vrijednost bilo kakvog materijalnog posjeda, prema njezinim uvjerenjima. Kroz druženje s Arkanom, osobom koja je mnogo putovala, naučila je važne životne lekcije kao što su pristojno ponašanje, damsko ponašanje i modni trend minica. Ova učenja nastavljaju oblikovati njezine postupke sve do danas. Nedavno je Ceca dobila cijenjenu ulogu žirija na prestižnom balkanskom glazbenom natjecanju Zvezde Granda. Sudjelovanje na ovom događaju izbacilo ju je u središte pozornosti, zaokupivši pažnju mnogih. Nostalgična fotografija Cece, ikonske figure pop kulture, podijeljena je na platformi posvećenoj predstavljanju tako cijenjenih osoba. Slika prikazuje Cecu u liku bajkera, što je izazvalo pozitivne reakcije onih koji su je pogledali na društvenim mrežama.

Ceca, rođena kao Svetlana Ražnatović, na svijet je došla 14. lipnja 1973. godine u Žitoraži, u okviru tadašnje Socijalističke Republike Srbije. Odrasla u skromnom domaćinstvu, njeni roditelji Mira i Slobodan Veličković bili su učiteljica, odnosno bravar. Uz njezinu mlađu sestru Lidiju, koja je od nje mlađa samo 11 mjeseci, Cecine su godine oblikovane pod utjecajem bake i djeda, koji su odigrali ključnu ulogu u njezinom odgoju i ranom razvoju.

Cecina strast prema glazbi pokazala se već u mladosti, a vrlo brzo je došao do izražaja i njen prirodni talent. Odluka o glazbenoj karijeri nakon završene osnovne škole bila je ključni trenutak u njezinu životu. No, Ceca je shvatila važnost obrazovanja i uspjela je biti izvrsna u školovanju, završivši s odličnim uspjehom srednju veterinarsku školu. Ovo razdoblje njezina života ne samo da je pokazalo njezinu predanost, već je i postavilo pozornicu za njezin budući uspjeh u odabranoj profesiji i njezinim glazbenim nastojanjima.

Godine 1988. postigla je trenutni uspjeh izdavanjem svog prvog albuma “Cvetak zanovetak”. Pjesme s ovog albuma ne samo da su joj donijele priznanje, već su joj donijele i nagrade publike i žirija na Festivalu narodne glazbe Ilidža. Ovaj album, koji je objavila izdavačka kuća PGP RTB, označio je značajnu prekretnicu u njenoj karijeri.