Pored ogromnog niza potencijalnih lokacija za intimne susrete širom svijeta, postoji par koji je donio nevjerovatno odvažnu odluku. Ida Sabelis i njen dečko Jap krenuli su na nekonvencionalno putovanje poznato kao veza sa magnetnom rezonancom još 1991. Iako ovaj izbor u početku može izgledati prilično ekscentričan, njihovi motivi su bili ukorijenjeni u logičnom i uvjerljivom obrazloženju.

M.R.I ili magnetna rezonanca je medicinska dijagnostička tehnika koja koristi magnetna polja i radio talase za kreiranje detaljnih slika unutrašnjosti tela. Iako se dogodio prije više od tri decenije, gore spomenuti incident i dalje plijeni pažnju javnosti. Ovo posebno važi za mlađe pojedince, koji su u stanju da ponovo prožive događaje kroz široku upotrebu društvenih medija. Može se javiti znatiželja šta se tačno dogodilo za to vrijeme.

Zahvaljujući revolucionarnom radu holandskog naučnika Menka Viktora van Andela, sada imamo pristup snimku i opsežnoj analizi intimnih interakcija između dve osobe. Vrijedi napomenuti da je Ada, jedna od učesnica, bila istaknuti zagovornik ženskih prava u svojim mlađim godinama, posebno se fokusirajući na pomoć medicinskom polju u boljem razumijevanju ženskog tijela. Prvobitno, plan je bio da se ona i njen dečko upuste u seksualnu aktivnost u granicama mašine, zauzevši tradicionalni misionarski položaj. Međutim, Adin inovativni način razmišljanja naveo ju je da traži uzbudljivije iskustvo. Nezadovoljna mondenskom prirodom misionarske poze, izrazila je želju za alternativom.

Na kraju su se odlučili za preuzimanje položaja “kašike” dok ih je mašina skenirala. Godinama kasnije, 1999., sprovedena je sveobuhvatna studija u cijenjenom British Medical Journalu, publikaciji koja nastavlja da osvaja bezbroj čitalaca svakog mjeseca. Ova revolucionarna studija otkrila je nekoliko zapanjujućih otkrića, od kojih je jedno osporilo ranije vjerovanje da je ženska anatomija jednostavno pojednostavljena struktura nalik tunelu. M.R.I mašina koristi složen proces koji se zove nuklearna magnetna rezonanca za generiranje detaljnih slika.