Današnji dan je poseban u domovima pravoslavnih vernika jer se obeležava najradosniji hrišćanski praznik – Božić. Jedan od najcenjenijih tenisera u istoriji, Novak Đoković, poznat je po svojoj posvećenosti veri i tradiciji. Na svom Instagram profilu, Novak je do sada samo jednom podelio trenutak božićnog okupljanja, tačnije 2021. godine. Tada je njihov praznični sto krasila česnica koja je izazvala pažnju zbog svoje jednostavnosti i odsustva dekoracija, što je izazvalo brojne komentare.I DALJE SE PRIČA O ČESNICI JELENE ĐOKOVIĆ: Evo zašto je pogača na božićnoj trpezi tada svima ZAPALA ZA OKO (FOTO)

Osim što je vrhunski sportista, Novak Đoković, zajedno sa suprugom Jelenom, pridaje veliku pažnju zdravoj ishrani koju prenose i na svoju decu, naglašavajući da im takav način ishrane izuzetno prija i da su zbog toga nikada zdraviji.česnica

Jelena je jednom prilikom otkrila svoj recept za doručak koji priprema kako za sebe, tako i za sina Stefana. Uključuje raznovrsne semenke poput čia, konoplje, make, duda, lana, kakaa, kokosa, kamut pšenice, vanile i ovsa, uz dodatak kokosovog mleka. Sve ove suve namirnice preliju se kokosovim mlekom i ostave da odstoje do jutra, a zatim se dodaju sveže voće i ceđeni voćni sok.

Jelena takođe ističe da su i Stefan i Tara trenutno na biljnoj ishrani, a u jednom intervjuu je naglasila da deca, bez ikakvih problema, jedu biljnu ishranu koja uključuje kuvane krompire, pire, smutije s povrćem, i zeleneš kroz suplementaciju. Dodala je da se hrana ne prži, već kuva, te da su njeni mališani zdravi i srećni. Ova porodična opredeljenost prema zdravom životnom stilu dodatno naglašava važnost raznolikosti i poštovanja ličnih izbora u društvu. Takođe, naglašava da se hrana kuva, a ne prži, pridržavajući se zdravih principa ishrane.