U svjetlu stalnog niza novih otkrića oko života poznatog muzičara, nedavna fiksacija medija na određenu temu zaintrigirala je sve: kuhinju Nede Ukraden. Katalizator iza ovog neočekivanog porasta interesovanja postao je tema intenzivnih spekulacija. Prije nekoliko godina, pjevačica se upustila u izazovan poduhvat s ciljem da obnovi djedovinu svoje porodice smještenu u srcu Hrvatske.

Nažalost, ovo cijenjeno prebivalište pretrpjelo je znatnu devastaciju tokom burnog sukoba i na kraju je ostavljeno u potpuno zapuštenom stanju. Nedina kuća iz djetinjstva, u kojoj je provela bezbroj radosnih sati trčeći okolo dok su je njeni obožavani baka i djed promatrali, sada leži u ruševinama, svedena na samo šaku cigli. Od kada pamti, Neda gaji nepokolebljivu želju da vrati svaki centimetar svog voljenog doma u prvobitno stanje.

Ova goruća ambicija navela ju je da cijelu godinu posveti putujući u očaravajući gradić Imotsko, a sve to uravnotežujući svoju zahtjevnu karijeru izvođača. Blisko sarađujući sa vještim zanatlijama i zanatlijama, uložila je svoje srce i dušu u pomno kopiranje, konstruiranje i izvršavanje svakog potrebnog zadatka s nepokolebljivom posvećenošću, nastojeći da u svom ličnom utočištu stvori atmosferu savršenstva bez premca. Konačno, nakon neumornog truda, Neda je trijumfovala u ostvarenju svog visokog cilja neposredno pred dolazak toplih letnjih meseci.

Međutim, usred objava koje izazivaju strahopoštovanje koje su preplavile njen Instagram feed, vizualno najzapanjujući i srceparajući prizor koji je privukao pažnju pjevačice bila je šokantna krađa njenog pomno obnovljenog doma u Imotskom. Neda posjeduje višeetažni posjed koji se sastoji od suterena i dva kata. Ne samo da njena nekretnina ima ove prostrane prostore, već uključuje i veliku garažu, osvježavajući bazen i neočekivano iznenađenje – potpuno funkcionalnu vinariju.