Nakon što se prošle godine povukao iz profesionalnog nogometa, Zlatan Ibrahimović, poznati švedski napadač u dobi od 42 godine, nije gubio vrijeme na prelazak u novu ulogu savjetnika nogometnog kluba Milan, čak je preuzeo i vlasništvo. Tijekom nedavnog intervjua za švedski podcast “ABTalks”, Ibrahimović je izrazio svoje prihvaćanje ove nove faze u svom životu, pripisujući svoju odluku smjernicama koje je dobio od svoje partnerice, bivše manekenke Helen Seger, koja ima 53 godine.

  • Ibrahimović je rekao da je njegova supruga odigrala značajnu ulogu u njegovom životu, podsjetivši ga da oda priznanje onima koji su brinuli o njemu prije nego što je preuzeo odgovornost brige za svoju obitelj. Žrtvovala se, odrekla se svoje karijere i podržavala ga u svakom nastojanju. Njihova ljubavna priča započela je na parkiralištu, gdje mu je ona prvo zapela za oko pri prvom susretu.

Nakon upornog truda, uspio ju je impresionirati, a njihova veza od tada je ostala čvrsta. Prema Ibrahimovićevim riječima, njihova veza uspijeva u ravnoteži, pri čemu svaki partner preuzima različite odgovornosti. Dok ih neki možda doživljavaju kao osobe koje žive raskošnim životom, stvarnost je takva da njegova supruga preuzima odgovornost za kuhanje i čišćenje, a jedina pomoć im je čistačica. Zlatanova djeca, Maksimilian (rođen 2006.) i Vincent (rođen 2008.), postali su punoljetni.

  • Zlatan se od samog početka svjesno trudio da ne osjete težinu svog privilegiranog odrastanja. Odveo ih je u školu i pokupio nakon treninga, baš kao i svaka obična obitelj. Ovo je bila namjerna odluka koju su donijeli Zlatan i njegov partner Gold, jer su željeli da njihova djeca imaju ista iskustva kao i svako drugo dijete. Tijekom školovanja Zlatan i Gold brinuli su se da njihova djeca imaju samo čuvalice koje ih tretiraju kao svoje, jer su smatrali da je to važno za razvoj njihove djece.

Zlatan Ibrahimović, proslavljeni švedski nogometaš bosanskohercegovačkog porijekla, u Stockholmu će se 8. lipnja službeno oprostiti od sporta u dresu Švedske u prijateljskoj utakmici protiv Srbije. Igrom slučaja, ova utakmica poslužit će i kao finalna priprema reprezentacije Srbije, zvanih “Orlovi”, pred nadolazeći nastup na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. Naime, Ibrahimovićeva autobiografija pod naslovom “Moja povijest: Ja sam Zlatan Ibrahimović” postigla je izuzetan uspjeh u Švedskoj, prodavši se u više od 520.000 primjeraka u samo tri mjeseca.

  • Upravo nedavno, Ibrahimović je okrunjen kao najbolji nogometaš u Italiji za 2011. godinu, što se gotovo savršeno poklopilo s izlaskom talijanskog prijevoda njegove knjige. Kao odgovor, obožavatelji su na internetu pokrenuli peticiju, tražeći da se prijevod na engleski učini dostupnim. Zlatan, rođen 3. listopada 1981. u Malmöu, proveo je djetinjstvo u Rosengardu, živopisnom predgrađu ispunjenom raznolikom mješavinom Somalijaca, Turaka, Jugoslavena, Poljaka i Šveđana.

Njegovu obitelj, koja živi u skromnom stanu na četvrtom katu, činili su sestra Sanela, dvije polusestre, mali sin brata Aleksandra po imenu Keki te roditelji Šefik i Jurka. Šefik, domar, žudio je za mirom nakon dugih dana na poslu. No, dobrog raspoloženja pretvarao se u zanosnog zabavljača, posebno oduševljenog glazbom iz Jugoslavije. Zlatan je prvenstveno živio s ocem i polubratom Sapkom, koji je porijeklom iz Bijeljine, ali je otišao nakon ozbiljne svađe.

  • Šefik i Zlatan tada su ostali prepušteni sami sebi, suočeni s praznim ormarićima i obiljem piva koje je njegov otac bez suzdržavanja konzumirao. Zlatan iskreno priznaje da je često osjećao intenzivnu glad, nalik onoj gladnog vuka. U svojoj stalnoj ljutnji zbog nedostatka hrane u hladnjaku, Helenu, svoju bivšu suprugu, stalno podsjeća da hladnjak mora biti napunjen do kraja. Kad god se njegova djeca, Vincent i Maksi, uzrujaju jer jelo još nije pripremljeno, on često pomisli: “Kad bi samo bio svjestan vlastite veličine!