Kao što naslov ukazuje, vest koju danas prenosimo odnosi se na živu domaću muzičku scenu i usredsređuje se na veoma popularno muzičko takmičenje u našem regionu poznato kao Zvezde Granda. Konkretno, to se odnosi na intrigantan razvoj događaja da je početak nove sezone odgođen, uprkos tome što je već uveliko ušao u mjesec septembar. Primarni uzrok kašnjenja proizilazi iz nemogućnosti Saše Popovića i Prve televizije da se međusobno dogovore o novom ugovoru, pogotovo što se postojeći bliži isteku.

Na osnovu informacija koje su dali lokalni mediji, došlo se do saznanja da je nekoliko dugotrajnih emisija u regiji Grand trenutno u pauzi. Razlog za ovu neočekivanu pauzu su izazovi koji proizilaze iz pregovora produkcije o novom ugovoru. Ovaj razvoj događaja izazvao je spekulacije i postavio pitanja o tome da li je tekuća kriza zaista uticala na budžet ili postoje drugi faktori u pozadini.

Misteriju otežava činjenica da još nije snimljena nijedna nova epizoda dugo očekivane nove serije, uprkos skorom početku nove sezone. Ova situacija je ostavila obožavatelje i insajdere iz industrije da se pitaju šta tačno uzrokuje ove poremećaje i željno iščekuju dalja ažuriranja. Prema izvoru, nedavno saopštenje za medije sugeriše da je TV Prva odlučila da raskine nepošten ugovor, za šta su ranije otkrili.

Ugovor je podrazumevao da su platili znatno veći iznos od onoga što se smatra razumnim na trenutnom tržištu. Shodno tome, stvorena je praznina koju televizijska mreža “Grand” sada pokušava da popuni. S druge strane, Pink, još jedna istaknuta TV mreža, željno čeka priliku da ponudi svoju podršku bez ikakvih uslova. Spremni su da obezbede privremeno sklonište za TV Prva, jer bi alternativa potencijalno mogla da dovede do gašenja mreže.