U narednim odeljcima ovog članka, dublje ćemo se pozabaviti ključnom temom zdravlja i značajem koje ono ima za naše cjelokupno blagostanje. Osigurati da dajemo prioritet i održavamo dobro zdravlje od najveće je važnosti i za naše tijelo i za naš cjelokupni osjećaj dobrobiti. Iako postoje vidljivi zdravstveni problemi koji mogu odmah izazvati zabrinutost, bitno je prepoznati da postoje i skriveni zdravstveni problemi koji mogu biti alarmantno podmukli, služeći kao potencijalna crvena zastava za ozbiljne osnovne bolesti.

Danas ćemo se fokusirati na posebno čest i široko rasprostranjen problem poznat kao svrbež zadnjice, nelagodu koja pogađa bezbroj pojedinaca u nezamislivoj mjeri. U TikTok videu, dr. Blanchard otkriva tri glavna faktora koji doprinose ovom dosadnom problemu, a jedna mogućnost je nedostatak vitamina A. Moguće je utvrditi da li nekome nedostaje vitamina A putem krvnog testa, iako je to ključno da se posavetujete sa lekarom pre uzimanja bilo kakvih suplemenata vitamina A, jer oni potencijalno mogu uticati na enzime jetre.

Dr. Blanchard upozorava da produžena upotreba ili prevelike doze vitamina A mogu opteretiti jetru, naglašavajući važnost opreza i traženja stručnog savjeta u tom pogledu. Nadalje, vrijedno je napomenuti da nivoi želučane kiseline također mogu doprinijeti svrabu u predjelu stražnjice.

Dr. Blanchard ovo spominje kao još jedan potencijalni uzrok doživljene nelagode. Osim toga, paraziti također mogu biti odgovorni za svrab zadnjice. Dr. Blanchard sugerira da ako pojedinci dožive noćni svrab ili nemir, to može biti indikacija prisutnosti crijevnih glista. Dr. Blanchard naglašava da nema apsolutno nikakve potrebe da se stidimo ili stidimo zbog svraba zadnjice, i snažno ohrabruje pojedince da slušaju svoje telo i potraže medicinsku pomoć kako bi identifikovali osnovne uzroke i dobili efikasan plan lečenja.