Ćira, proslavljeni folk pjevač pravog imena Dejan Ćirković, javnosti je zapao za okom sa svojim hitom “Fenomenalno” prije nego što se konačno povukao iz javnosti. Ćira je u Njemačkoj doživio potpunu transformaciju svog života. Kako su mediji prenijeli, posljednjih 25 godina živi u kolibi iznad Stuttgarta, uranjajući u carstvo poljoprivrede i specijalizirajući se za uzgoj češnjaka, a to je tema o kojoj s entuzijazmom raspravlja i u medijima.

Ćira je svojevremeno javio za “Grand” da je u kabini od marta prošle godine, a sada se navršava puna godina njegovog boravka. Pronašavši utjehu u svojoj kolibi, on tvrdi da višak slobodnog vremena posvećuje uzgoju povrća kako bi zadovoljio svoje osobne potrebe. Trenutačno se njegov usjev sastoji samo od češnjaka, ali s vremenom namjerava proširiti svoj vrt i drugim povrćem. Trenutno se moj inventar sastoji samo od češnjaka. Međutim, kada stigne proljeće, bit će dostupno i razno drugo povrće. Uvijek je dobro imati rezervni plan. Moram priznati, nemam sredstava da zadovoljim njemačku potražnju za češnjakom”, šaljivo će Ćira jednom prilikom.

Vrijedi napomenuti da Ćiru mnogi smatraju jednim od najpametnijih i najbrzovitijih izvođača u showu. Otvoreno je ispričao da je kroz brojne izazovne životne okolnosti plovio uz nepokolebljivu podršku svojih vjernih prijatelja iz Srbije, a Saša Popović je bio poseban instrument na njegovom putu. Često Ćir iz Stuttgarta, poznat po čestim televizijskim gostovanjima, posjećuje Beograd. Povremeno zaboravi ponijeti prikladnu odjeću i prisiljen je pretraživati ​​Popovićevu garderobu. Ipak, tvrdi da mu ta odjeća više ne pristaje. Zbog znatnog gubitka težine morao je promijeniti cijelu svoju garderobu, tako da ju je učinio kraćom i pripijenijom.

Nažalost, ovaj novi stil mi više ne pristaje. Međutim, to nije velika stvar. Čak i ako su cipele malo tijesne, kratko vrijeme mogu izdržati s malo nelagode – našalio se Ćira. Napomenuo je i da sličan modni ukus ima i Saša, koji mu je glavni stilist i kod kojeg boravi kada dođe u Srbiju. Zapravo, često završe u istoj odjeći, prenosi “Grandonline”. Nekada su gledatelji bili počašćeni prisustvom Ćire u vrlo gledanoj emisiji “Nikad nije kasno”, gdje ga je kao specijalnog gosta pozvao Žika Jakšić. Ćira nije ni slutio da će ga nakon gotovo pedeset godina prijateljstva sa Žikom Jakšićem voditeljica i producentica zaprepastiti jednim neočekivanim telefonskim pozivom. Nikada nisam očekivao da će me pozvati, uglavnom zato što sam svjestan njegove averzije da mu se govori što da radi.

Dok sam bio u Njemačkoj, dobio sam poruku od njega, ali kada sam vidio ime “Žika”, prvo sam pomislio da je možda neki virus. Da potvrdim, nazvao sam ga i pitao je li to stvarno on! Kad me obavijestio da želi da uđem u žiri, nisam mogla a da ne uzviknem: “Šališ se?”. Na kraju me upitao: “Želiš li to učiniti ili ne?” i izrazio sam svoju srdačnu zahvalnost, jer sam već neko vrijeme željno iščekivao ovu priliku. Pedeset godina prijateljstva nije mali podvig; Zateknem se da s njim provodim više vremena nego sa svojom ženom – priznao je Ćira, otkrivši i da su on i Žika za sve godine poznanstva imali samo jednu nesuglasicu. Podcjenjivanje njega dovelo je do moje ljutnje, mane koju posjedujem zbog koje se borim da se priberem. Međutim, njegova snaga leži u sposobnosti da potisne vlastiti bijes. Živo se sjećam da sam ostavio gitaru ostavljenu na pozornici, ukrcao se na vlak za Stuttgart i izjavio da sam gotov, a sve to nakon završetka “Ritma srca”, prisjetio se pjevač.

Kako poznata izreka kaže “poslije svađe sve je slađe”, tako je i kod njih vrijedilo. Sve je ostalo visjeti, čekajući da mi se Žika javi. Kad je napokon to učinio, oklijevao sam odgovoriti. Ali on je ustrajao i ispričao se, priznajući svoju pogrešku. Predložio je da sjednemo, sadržajno porazgovaramo i sve nesporazume riješimo kao zreli pojedinci. I tako, nastavili smo. Bez njegove inicijative tko zna što bi bilo. Moram priznati da imam smisla za pehove, kako reče pjevačica.