Prošlo je deset godina otkako je javnost šokirala vijest o teškoj saobraćajnoj nesreći koja je odnijela život glumice u usponu Dolores Lambaše. Njeno ime je bilo poznato širom regiona i njena budućnost u industriji bila je svetla. Iz bolnice u Slavonskobrodu potvrdili su njen tragični premik samo nekoliko sati nakon incidenta. Alma Petrović, glumičina majka, svake godine se teško sjeća ovog dana. Hrvatska glumica poznata po svojoj izvanrednoj ljepoti preminula je 23. oktobra 2013. u saobraćajnoj nesreći u blizini Sredanca, tridesetak kilometara od Slavonskog Broda, na putu za Zagreb.

 

 

 

Dok je bila na predstavi u Beogradu, glumica i njen ko-glumac Stojan Matavulje su prvobitno planirali da prenoće u hotelu. Međutim, u zadnji čas su se predomislili i odlučili da se provozaju kroz noć, odluka koja se pokazala kobnom za glumicu. Uprkos tome što je bila obuzdana, Dolores je tragično pala kroz vrata, što je rezultiralo teškim povredama i njenom preranom smrću samo nekoliko sati kasnije. Nasuprot tome, Stojan je preživio samo sa lakšim povredama. Stojan je osuđen na dve godine uslovne kazne zbog tragične nesreće koja je odnela Doloresin život. Ako u tom periodu počini slično krivično djelo, biće kažnjen devet mjeseci zatvora. Nakon presude, glumičina majka je podnijela tužbu, dok je njen otac Đino Lambaša izjavio da nikog ne smatra odgovornim za nesreću. Alma Petrović je odlučna da nastavi da se bori za svoja prava, čak i ako to znači putovanje u Brisel.

 

 

 

Svoje frustrirajuće iskustvo prenijela je u Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, gdje su joj rekli da ima pravo ispitati okrivljenika, ali da to ne smije učiniti na licu mjesta. Dolores je preminula sa 32 godine, a tokom njene sahrane svirala je pesma “Ne diraj moju ljubav”. Doloresin ljubavni život privukao je značajnu pažnju javnosti. Romantične veze ove osobe obilježile su značajne razlike u godinama. Svojevremeno je bila u vezi sa Ivom Gregurovićem, 28 godina starijim glumcem. Nakon toga je imala ljubavne veze sa Franom Lasićem, glumcem koji je bio tri decenije stariji od nje. Osim toga, imala je ljubavnu vezu sa Josipom Radeljakom, koji je 23 godine bio u braku sa srpskom glumicom Bebom Lončar.