Jovanka Budisavljević, kasnije poznata kao Jovanka Broz, bila je izuzetna ličnost koja je prošla kroz burne i značajne događaje tokom svoje karijere i života. Rođena u Hrvatskoj, pridružila se partizanima u borbi protiv nacističke okupacije veoma mlada. Tokom rata, pretrpela je teške gubitke, uključujući smrt oca i dva brata, dok su mlađe sestre završile u sirotištu.GLEDATE JE SVAKI DAN, A NE ZNATE DA JE UNUKA JOVANKE BROZ! Šokiraćete se kada vidite o kojoj novinarki je reč! FOTO

Nakon rata, Jovanka se udala za Josipa Broza Tita, postavši prva dama Jugoslavije. Njihov odnos bio je predmet mnogih spekulacija, ali Jovanka je tvrdila da je volela samo njega. Nakon Titove smrti, suočila se sa teškoćama i provela poslednje godine života u izolaciji.

Manje poznata činjenica je da unuka njene sestre, Goca Uzelac, postaje poznata voditeljka na Televiziji Pink. Njeni doprinosi novinarstvu nagrađeni su srebrnom medaljom za izuzetne zasluge, a potiče iz porodice koja je bila uz Jovanku sve do njenog kraja.

Interesantno je da unuka njene sestre, Gordana Goca Uzelac, radi kao voditeljka i novinarka na Televiziji Pink. Goca je nagrađena srebrnom medaljom za izuzetne zasluge u novinarstvu. Porodica Jovanke Broz bila je podrška tokom njenog života, a unuke su je posećivale često, čujući priče o vremenu kada je bila prva dama Jugoslavije. Ova priča oslikava bogatstvo života i nasleđa koje prelazi generacije, ostavljajući dubok trag u istoriji i kulturi.