Uprkos preprekama sa kojima se suočava, Kaur ostaje odlučna da svom sinu pruži najbolje moguće vaspitanje. Uprkos izazovima svojih godina, par istrajava u brizi za svoje dijete, a majka objašnjava da su ona i njen suprug često bolesni i lako se umaraju, ali moraju odlagati brigu o sinu.

Većina posla pada na mene, ali njegov otac doprinosi koliko može. To je zanimljiva situacija. Međutim, Daljinder nikako ne žali zbog svega. “Bez obzira gdje sam”, tiho je rekla, “on će dopuzati do mene. Volim ga. On je druželjubiv klinac koji se svima smiješi i to mi olakšava jer mogu biti opuštena kada su drugi u blizini. Cijeli dan je proveo u njegovom društvu, a zajedno su donijeli odluku da se uzdrže od traženja bilo kakvog oblika pomoći. Nadalje, par otvoreno priznaje da više ne gaje zabrinutost za Amranovu budućnost u slučaju vlastite smrti.

Ljudi se često raspituju o tome šta će biti s Amranom kada umre, ali njegovi roditelji s povjerenjem vjeruju u Boga. Oni čvrsto vjeruju da je Amranovo rođenje bila manifestacija Božje svemoći i prisutnosti. U početku su bile rezerve koje je izrazio direktor klinike za neplodnost, Anurag Bishnoi, u pogledu želje para za vantjelesnom oplodnjom. Međutim, nakon pažljivog razmatranja, na kraju je pristao da nastavi sa njihovim zahtjevom. Bilo je to 2013. godine kada je žena prvi put saznala za situaciju para kroz novinski članak, što ju je navelo da se obrati Bishnoiju.

Iako se prvi pokušaj oplodnje pokazao neuspješnim, nakon šest mjeseci, drugi pokušaj je dao pozitivne rezultate. Nakon toga, žena je doživjela tipičnu trudnoću tokom koje smo pružili neophodnu podršku i pomoć.