U intervjuu za “Kurir” prije nekoliko godina Mirjana Antonović ispričala je svoje iskustvo prvog susreta Miroslava Ilića i Devina Antonovića, ali i druge značajne detalje koji su okupirali pažnju javnosti povodom ovoga slučaja.  Za to vrijeme, Devin je bio još uvijek samo dijete, ali nije mogao smekšati žilavo Miroslavovo srce.

Prema Mirjani, Miroslavova reakcija kada je saznao da će dobiti sina bila je čista ushićenja, što je signaliziralo značajan pomak u narativu. Novorođenče je dobilo prezime Antonović, velikodušna gesta tadašnjeg Mirjaninog supruga, koja ga je odvela na sasvim drugačiji životni put. Mirjana je svoju priču započela obostranim zaprepaštenjem nje i partnera saznavši njezinu trudnoću. U želji da osigura pravednost prema Gordani i njihovoj djeci, donio je odluku da će ih uzdržavati, a potom i razvesti se. Kako je njezina trudnoća odmicala i trbuh se širio, njihova je sreća rasla. Svjesni su da čekaju sina i već su mu odabrali ime Kristijan. Tijekom našeg boravka u Australiji uhvatio me nespremnog s prstenom i od srca zamolio svog menadžera Branka Stojnića da nam bude kum. S nadom da će izgraditi zajednički život nakon što se njegov razvod okonča, Mira je podijelila svoje uzbuđenje. Međutim, sudbina je imala druge planove i naš put je neočekivano krenuo.
Kada su se putevi Miroslava Ilića i Devina Antonovića prvi put ukrstili u Beogradu, nisu ni znali da je Devin tada bio tek jednogodišnji dječak.

Prvotno Devinovo rođeno ime trebalo je biti Kristijan Ilić, ali sam ga odlučio promijeniti u Devin. Osim toga, kad sam se udala, moj muž mu je dao svoje prezime Antonović. Kako je Devin rastao, Miroslavova komunikacija se smanjivala dok nije na kraju potpuno prestala. Posljednji susret oca i sina dogodio se kada je Devin imao samo 18 mjeseci, ispričala je opisujući dirljiv ponovni susret. Naš susret dogodio se u hotelu “Interkontinental”, gde je Miroslav Ilić svom detetu poklonio zlatni lančić sa krstom. Devin i danas s ponosom nosi taj križ, jedini dar od oca. Nakon niza godina, Miroslav nam je uputio još jedan poziv. Radoznao sam se raspitivao o njegovom izlasku iz “zatvora”. No, on je nakon toga prekinuo svaku komunikaciju, ostavivši me da razmišljam o sjećanjima, kako ih je ispričala majka vanbračnog sina Miroslava Ilića.

Godine 2008. Devin je došao do iznenađujućeg otkrića da je Miroslav njegov biološki otac, što ga je nagnalo da odmah uputi poziv. Nakon što je otkriveno njegovo pravo roditeljstvo, Devin nije gubio vrijeme da dopre do čovjeka za kojeg je sada znao da mu je biološki otac. Birajući broj s mješavinom iščekivanja i nervoze, čovjeku za kojeg je vjerovao da je Miroslav Ilić predstavio se kao Devin, davno izgubljeni sin iz Amerike. Trenutak tišine lebdio je u zraku, bremenit iščekivanjem, prije nego što je konačno stigao odgovor. – Laknulo mi je kad čujem da si živ i dobrog zdravlja – ispričao je kasnije Devin medijima. Naši razgovori pokrivali su niz tema, uključujući i nogomet. Nakon toga smo nastavili komunicirati u više navrata i čak planirali da se nađemo u Beogradu. Otišao sam čak i do kupnje karte, ali nažalost on me kontaktirao tjedan dana prije planiranog putovanja i obavijestio me da je sastanak otkazan.

Nedavnom presudom Viši sud u Beogradu potvrdio je da su Miroslav Ilić i Devin Antonović doista otac i sin, što je u javnost iznijela Devinova majka Mirjana. U razgovoru za srbijanske medije Miroslav je ženi prenio da je pravi otac njezina sina onaj koji ga je priznao i službeno priznat kao otac u pravnim dokumentima. Međutim, ako želi opozvati očinstvo sadašnjeg gospodina i mene natjerati da preuzmem tu ulogu, prvo mora poništiti njegovo očinstvo. Istovremeno, Mirjana se oglasila na društvenim mrežama kako bi izrazila radost zbog odluke suda, ne ostavljajući nimalo sumnje u svoju sreću.

Dragi prijatelji, i strpljivi i dragi. Danas je važna prigoda, koja zahtijeva slavlje. Dugo iščekivana presuda suda napokon je stigla. Veliko mi je zadovoljstvo što mogu objaviti da su Miroslav Ilić i Devin Antonović zakonski priznati kao otac i sin. Ova vijest odjeknula je na svim stranama svijeta, izmamivši suze radosnice i neodoljiv osjećaj zadovoljstva. U ovom trenutku od srca zahvaljujemo našim svjedocima, našem iznimnom pravnom zastupstvu, časnom sucu koji je donio pravednu odluku, neumornim medijima koji su marljivo pratili našu priču, izdržavši nebrojene sate na niskim temperaturama, te svakome od vas koji su stajali uz nas, pružajući nam nepokolebljivu podršku kroz sve ove godine“, uz neizmjernu zahvalnost izrazila je Mirjana.