Govoreći o svojim ličnim borbama, glumica Danica Maksimović otkrila je s kojim se velikim porokom borila, ističući da je njezin konačni trijumf u njegovom uspješnom porazu. Danica je ponosno proglasila pobjedu nad porokom, smatrajući to svojom najvećom pobjedom. Prihvatila je svoju ulogu misionarke, objašnjavajući da je to sastavni dio njezina identiteta.

  • Ovo postignuće prikupilo je podršku i ponos njezina liječnika, obitelji i prijatelja. Danica je priznala rijetkost pobjede nad bilo kojim porokom i podijelila duljinu svoje mukotrpne bitke. U prilogu emisije “Sve u svemu” na TV Prva, Danica je ispričala svoje osobno putovanje koje je počelo prije osam mjeseci. Izrazila je želju za disciplinom i uspjehom u radu, nadajući se da će u to pretočiti svoju energiju.

Međutim, priznala je svoju borbu i potrebu za pomoći. Srećom, uspjela je brzo prevladati svoje izazove i već 30 godina stoji sama. Osvrćući se na svoju prošlost, Danica je spomenula svoju tranziciju od sportašice do ulaska u kazalište, gdje se osjećala izgubljenom od drugih. Ovo iskustvo za nju je bilo pogubno, jer je istaknulo tamniju stranu ljudske prirode i koliko lako čovjek može prijeći granice.

  • Tek kad se našla na rubu provalije, shvatila je potrebu za promjenom. Danica je iskreno priznala da je u to vrijeme dnevno pila litru i pol votke. Sada ulazi u novo poglavlje svog života, pridružila se Stupici, Klubu književnika uz pratnju orkestra. Velikodušno častim druge pićem, primivši uplatu od banke i tražeći uživanje. Međutim, kako se približavam rubu katastrofe, dolazim do spoznaje da je potrebno stati na kraj ovom nepromišljenom ponašanju. Glumica je priznala moju jaku snagu volje u tom trenutku.

Vrijedi napomenuti da je Danica završila studij glume na FDU u Beogradu i debitirala u filmu “Hajduk” 1980. godine. Kako piše Blic, Danica Maksimović je, uz Tanju Bošković, Milenka Pavlova i Radeta Marjanovića, značajno vrijeme vodila pozorišni repertoar u Pozorištu na Terazijama. Maksimović, srpska glumica, osvaja publiku svojim iznimnim tumačenjem likova u kazališnim predstavama, filmovima i televizijskim emisijama.

  • Njezino raznoliko i slavno umjetničko putovanje služi kao izvor inspiracije za mnoge, a njezina nepokolebljiva predanost glumi vidljiva je u mnoštvu uloga koje je odigrala tijekom svoje karijere. Zaronimo u izvanredan život i postignuća Danice Maksimović, istaknute ličnosti srpske estrade. Dana 24. siječnja 1953. godine u Reljincima u Gornjem Milanovcu na svijet je došla Danica Maksimović.

Prije prvog rođendana preselila se s roditeljima u Aranđelovac, gdje su tekle njezine formativne godine i započela njezina umjetnička ekspedicija. U gradu Aranđelovcu, Daničine formativne godine su protekle završavajući osnovno obrazovanje prije upisa u cijenjenu Gimnaziju “Miloš Savković”. Još u mladosti pokazivala je izuzetan talent i nepokolebljiv entuzijazam. Sudjelujući u recitalskim dionicama i uranjajući u svijet folklora i baleta, njegovala je temelje svog umjetničkog žara.

  • Kada je napunila devetnaest godina, Danica je odlučila da se preseli u Beograd, krenuvši na put koji će je dovesti do zapažene glumačke karijere. Upisom Fakulteta dramskih umjetnosti u Beogradu našla se u grupi iznimno darovitih glumaca, među kojima su bili Branislav Lečić i Dara Džokić, pod vodstvom profesorice Minje Dedić. Unutar ovog obrazovnog okruženja usavršila je svoje glumačke sposobnosti, stekavši duboko razumijevanje i vještinu koji će joj u konačnici donijeti reputaciju jedne od najcjenjenijih glumica u Srbiji.