U Višem sudu u Beogradu, okončano je svedočenje Milene Radulović u postupku protiv samoprozvanog profesora glume Miroslava Aleksića, koji je optužen za silovanje i seksualno uznemiravanje nekoliko polaznica njegove škole.

Radulovićeva je u svojem iskazu odgovarala i na pitanja optuženog Aleksića. U emisiji “Uranak” na televiziji K1, glumica je podelila kako se osećala dok je ponovno prolazila kroz traumu pred sudom. “Ovo je priča koja traje, koja nema kraja za mene. Iako sam nekoliko puta mislila da neću morati dalje, uvek se pokazalo da dalje postoji. Nadam se da će, posle ova tri ročišta, intenzivne priče i našeg susreta, biti kraj”, izjavila je Milena Radulović, dodajući da se nada da će konačno moći da bude devojka i glumica, te da neće morati više da priča o traumi.

Istakla je da su sva ročišta bila mučna, ali da joj je poslednje bilo najteže zbog načina na koji su joj postavljana pitanja optuženi Aleksić i njegov advokat. “Mnogo je bilo mučno. Treće ročište je najteže. Pozvao me je jedan od mojih advokata i rekao mi, ‘Ajde, Milena, sad si već veteran, šta je to za tebe’. Mislim da nikada ne može da bude lako. Koliko god ti sebe zavaravaš, mnogo je mučno”, rekla je glumica.

Tokom suđenja, Aleksić je neprestano poricao silovanje, što je Milena opisala kao ponižavajuće za sve 16 devojaka. Ona je istakla kako je način na koji je postavljao pitanja povećavao traumu. “To je strašno ponižavajuće, s obzirom na broj prijava. Čovek je porekao sam sebe”, rekla je Milena.

Radulovićeva se složila sa Aleksićem na suđenju oko toga da je njegova supruga Biljana najbolji profesor na FDU, ali je istakla da smatra da je ona saučesnik u laži koju Aleksić pokušava plasirati. “Ona je saučesnik u laži koju on i dalje pokušava da plasira. Želi da održi realnost koju je nama plasirao u toj školi, a to je realnost apsolutne moći, manipulacije i agresije”, zaključila je Radulovićeva.