Slavni glumac Dragan Nikolić decenijama nije slavio svoje rođendane, a gubitak brata Miroslava zauvek je promenio tu naviku. Miroslavova smrt 20. avgusta ostavila je dubok trag u životu Dragana Nikolića, glumca koji se nakon tog gubitka povukao u sebe, boreći se sa dugotrajnom depresijom.

 

 

 

 

Dragan, poznat i kao Gaga, otkrio je da je Miroslav, njegov stariji brat, imao veliki uticaj na njegov život. Njih dvojica su kao deca provodili mnogo vremena zajedno, stvarajući igre i uspomene po beogradskim ulicama. Miroslav je bio Gagin životni učitelj i uzor, a Gaga je kroz njega učio mnogo o životu i sebi samom. Smatrao ga je svojim mentorom i inspiracijom, te je zahvaljujući njegovom uticaju mogao ispravljati svoje greške i rasti kao osoba.

 

 

 

 

  • Pored Miroslavljeve smrti, u životu Dragana Nikolića su ostale još dve velike tragedije koje su mu ostavile dubok pečat. Odlazak majke Jelene i prijatelja Borislava Todorovića, poznatijeg kao Bora Todorović, dodatno su obeležili njegovu bolnu životnu priču.

 

 

 

 

Dragan Nikolić i Milena Dravić, dve legende srpskog glumišta, bili su primer prave ljubavi i podrške jedno drugome. Njihov brak trajao je preko četiri decenije, a iako su imali svoje trzavice kao i svaki drugi par, uspevali su da održe svoju ljubav. Oboje su bili u istom poslu, glumi, što je povremeno otežavalo njihov odnos zbog razdvojenosti. Ipak, uspevali su da prevaziđu sve izazove koje je život stavljao pred njih.

 

 

 

 

  • Iako nisu imali decu, njihov život ispunjavala je njihova rođaka Iva, koja je postala centar njihovog sveta. Dragan i Milena smatrali su da je to što nemaju decu veliki nedostatak, ali su u svojoj rođaci Ivu našli pravu radost i ispunjenje. Ona im je nadomestila tu prazninu i bila im je sve. Njih dvoje su celog života posvetili porodici i brižnošću prema svojim najbližima.

BONUS TEKST

Dragan Nikolić bio je istaknuti srpski glumac, čija karijera obuhvata različite žanrove i forme umetnosti. Rođen je 20. avgusta 1943. godine u Beogradu, tadašnjoj Jugoslaviji. Njegovo ime postalo je sinonim za kvalitetnu glumu i izuzetan talenat na domaćoj i regionalnoj sceni.

Nikolić je započeo svoju glumačku karijeru u pozorištu, gde je ostvario brojne zapažene uloge. Bio je član Pozorišta “Atelje 212” od 1967. godine, gde je igrao u mnogim predstavama, stičući priznanje publike i kritike. Njegova interpretacija likova bila je autentična i duboka, što mu je donelo status jednog od najcenjenijih pozorišnih glumaca svoje generacije.

Osim na pozornici, Dragan Nikolić ostavio je neizbrisiv trag i na filmu i televiziji. Njegova filmografija obuhvata širok spektar uloga u domaćim i internacionalnim produkcijama. Bio je jedan od najistaknutijih glumaca u zlatnom dobu jugoslovenskog filma, ostvarivši nezaboravne uloge u filmovima poput “Balkan ekspres” (1983), “Maratonci trče počasni krug” (1982) i “Ko to tamo peva” (1980), među mnogim drugima. Njegova sposobnost da se suptilno transformiše i prenese različite emocije na ekranu činila ga je omiljenim među filmskim rediteljima i publikom.

Takođe, Nikolić je imao zapaženu karijeru na televiziji, gde je tumačio raznovrsne likove u serijama i TV dramama. Njegovu glumu karakteriše autentičnost i duboka emocionalna povezanost sa likovima koje je interpretirao.

Pored svojih glumačkih dostignuća, Dragan Nikolić bio je poznat i po svojoj skromnosti, dubokom razumevanju umetnosti i života, kao i po svojoj posvećenosti porodici i prijateljima. Njegova smrt 2016. godine ostavila je veliku prazninu u srpskoj kulturi, ali će njegovo umetničko nasleđe zauvek ostati živo kroz njegove izuzetne radove na sceni, filmu i televiziji.