Era Ojdanić iznijela je svoje mišljenje o fenomenu Aleksandre Prijović, ističući da se njena izuzetna popularnost dijelom može pripisati i sudbini. Priznajući neosporan uspjeh mlade zvijezde “Granda”, pjevačica ističe da je ulogu u njenim uspjesima odigrala veza kao šogorica Lepe Brene i Bobe Živojinovića. Zlatna baza ostaje zlatna baza, rekao je Era.

  • Nagađala je da će se njegova prava vrijednost i privlačnost pokazati tek u dalekoj budućnosti, možda za sedam, osam ili čak deset godina. Era je dalje razrađivala svoje stajalište, naglašavajući da je za postizanje uspjeha potreban naporan rad i čvrsti temelj. Proces izgradnje kuće započinje postavljanjem čvrstih temelja, nakon čega slijedi uključivanje vještih majstora koji započinju proces gradnje. U slučaju pojedinca o kojem se govori, imala je tu sreću da joj je Brena bila svekrva, Boba svekar i Filip suprug, što joj je pružalo neprocjenjiv i nepokolebljiv sustav podrške.

Taj čvrsti i zlatni temelj tjerao ju je prema velikom uspjehu, omogućivši joj da se vine u neslućene visine, kako je istaknula pjevačica. Andrija Era Ojdanić, poznati srpski umjetnik narodne glazbe, rođen je 13. prosinca 1947. godine u selu Visoka, u Zlatiborskom okrugu. U Lazarevcu je jedno vrijeme boravio Era Ojdanić, koji je završio gimnaziju. Tvrdi da je magistrirao na sveučilištu.

  • Njegov glazbeni put započeo je 1973. godine kada je za “Diskoteku” snimio singl s pjesmama “Volio sam ženu” i “Moramo se rastati”. Sljedeće godine pri istom izdavaču, surađujući s Radojem Mitrovićem Barajevcem, izdaje zbirku od četiri samostalna zapisa. Među pjesmama su bile “Nemoj me tražiti”, “U trenutku boli”, “Suze bi nas potopile”, “Oprosti mi na nevjeri”, “Srest ćemo se nekad u životu” i “Jenjeno je srce moje”. . Osim toga, objavio je dva dueta s grupom Delije pod naslovom “Velo je liješte orovo” i “Koja gora, Ivo”. Jedan od njegovih zapaženih hitova, “Oženjen sam, kao momak živim”, Ojdanić je objavio 1975. godine. U suradnji s ansamblom Mile Stojanovića Lovca snimio je skladbe “Otišla si svanje zora”, “Godine su moje prošle”, te “Zašto, draga, zašto tako”.

Sljedeće godine nastavlja suradnju s istim timom i objavljuje singl s pjesmama “Najdraži dan mog života” i “Kakav otac, takav sin”. Tijekom 1977. imao je priliku snimiti tri singla, od kojih je svaki sadržavao jedinstvene pjesme. Na tim singlovima našle su se pjesme poput “U šali sam ljubio”, “Voljet ćeš snaho, majko”, “Što je čovjek bez voljene žene”, “Taps, mala, ovčice preko brda”, “Saloma, boginjo moja”, i “Ljubila me Srpkinja”.

  • Na renomiranom Ilidžanskom festivalu 1978. godine pokazao je svoj talenat zanosnom izvedbom pjesme “Ja sam Era Zlatiborac”. Osim toga, na ovim singlovima našli su se i druge zapažene kompozicije kao što su “Vetar puše, ruže nose”, “Ti si tako hela”, “Sreli smo se jesenas”, “Djevojke i djevojačke večeri”, “Nova Kolubarka” ( duet s Mićom Teofilovićem), te dva dueta s Mersom Miljković pod nazivom “Šta radiš Maro” i “Neka, neka prijatelji moji”. Sljedeće godine počastio je pozornicu Ilidže svojim senzacionalnim hitom “Rado, lepa Rado”. Dodatno, izdao je singlove za “Diskoteke” na kojima su bile pjesme “Prosvetala bela lala”, “Eto mene posle radne smene” i “Sviraj, sviraj, fulo”. Godine 1980.

Ojdanić ponovno nastupa na Ilidži, ovoga puta s pjesmom “Najdraža slika”. Trijumfirao je i u Ivanjici izvedbom omiljenog hita “Oj, Milice, čobanice”. U suradnji s ansamblom Branimira Đokića snimio je zapažene pjesme poput “Mala soba ćilima”, “Oženjen sam, sve cure znaju”, “Što će biti, nek bude”.