U dugo iščekivanoj zajednici brak su spojili poznati harmonikaš Aleksandar Sofronijević i doktorica medicine Kosana Stišović. U jeku vjenčanja godine, mladenci su već zaplesali i ispunili atmosferu obiljem pozitivne energije i razdraganih gostiju. Unatoč činjenici da je svečanost tek počela, energija u prostoriji je opipljiva dok svi ustaju.

  • Naša kamera vješto bilježi živahne plesne nastupe Prijovića i Filipa, Zorice i Kemiša, a nastup Ane Bekute obećava da će biti najzapanjujući. Mladencima su se na podiju pridružili svi, pa tako i folk pjevačica koja je zaplesala s modnim dizajnerom Mladenom Milivojevićem, cijelo vrijeme noseći neprestani osmijeh.

Napomenimo da će u Sofronijevićevoj dvorani nastupiti orkestar Filipa Miladinovića iz Čačka, koji slovi za jednog od najtraženijih mladih glazbenika u našoj zemlji. Aleksandar Sofronijević, srpski harmonikaš i čelni čovjek cijenjenog orkestra “Aleksandar Sofronijević”, zauzima istaknuto mjesto među najpriznatijim glazbenicima mlađe generacije u Srbiji. Rođen 19. studenog 1983. godine u Kraljevu, trenutno živi i radi u Beogradu.

  • Njegov orkestar neizostavan je sastavni dio koncerata i nastupa renomiranih srpskih zvijezda kao što su Lepa Brena, Saša Matić, Aca Lukas, Marija Šerifović, Aca Pejović, Tozovac, Lepa Lukić, Snežana Đurišić i mnogi drugi. Osim toga, surađivao je s cijenjenim pjevačem Šabanom Šaulićem. Aca Sofronijević i njegov orkestar afirmaciju su stekli gostovanjem na sceni Grand produkcije, učestvujući u raznim emisijama među kojima su „Narod pita“, „Grand, narodno veselje“, „Nikad nije kasno“ i druge.

U tim emisijama njegov orkestar služi kao pratnja brojnim pjevačima i gostima, osvajajući publiku uz televizijske ekrane. Javnim nastupima uspješno je oživio slabu popularnost usne harmonike u srpskoj tradicionalnoj glazbi. Vrijedi napomenuti da je Šaban Šaulić uz pratnju orkestra Aleksandra Sofronijevića izveo pjesmu za nadaleko hvaljenu seriju “Ubice mog oca”. Skladbu je kreirala Aleksandra Kovač. Osim toga, Aca Sofronijević je poznat i po obradi pjesama za naše voljene pjevače.

  • Diplomirao je na prestižnoj Muzičkoj akademiji u Kragujevcu. Rođen i odrastao u Kraljevu 19. novembra 1983. godine, djetinjstvo je proveo u gradu zajedno sa roditeljima i mlađom sestrom Aleksandrom. Tijekom posjeta svojoj obitelji na selu prvi put je ugledao prastaru harmoniku koja je očarala njegovo četverogodišnje dijete. Odlučan da ne ode bez toga, preklinjao je roditelje i rodbinu, ronio je suze dok na kraju nisu popustili.

Tako je nabavio svoju prvu harmoniku. U želji da istraži njezin potencijal, eksperimentirao je sa sviranjem, čak je otišao toliko daleko da je rastavljao i ponovno sastavljao njegove zamršene dijelove. Glazba nije bila profesija u njegovoj obitelji, iako je njegova majka posjedovala talent, nije se time bavila. Međutim, njegovi su roditelji duboko cijenili tradicionalnu srpsku glazbu i često su gledali glazbene emisije s tim pjesmama. U tim trenucima Aleksandar je razvio duboku ljubav prema ovom stilu glazbe.

  • Prepoznavši njegovu strast prema harmonici i nepokolebljivu odlučnost za učenjem, roditelji su donijeli odluku da ga upišu na privatne satove harmonike. Svojem glazbenom obrazovanju Aleksandar je pristupio s velikom predanošću i odgovornošću, dajući mu prednost ispred druženja s prijateljima. Njegov otac, koji je držao stroge standarde, naglasio je koliko je važno da se Aleksandar pokaže dostojnim povjerenja koje su mu roditelji ukazali, jer su svoj teško zarađeni novac uložili u njegov glazbeni put.