Tužni detalji iz života Hanke Paldum mnoge nisu ostavili ravnodušnima. Pjevačica Hanka Paldum iza sebe ima bezbroj hitova i decenijama dugu karijeru, ali i jednu malo poznatu priču o teškom životu. Legendarna pjevačica najljepši šarm u životu upoznala je sa suprugom Muradifom, koji je bio tri godine stariji od nje, te je dobio kćerku Minelu i sina Mirzu, ali je njihov brak raskinut prije trinaest godina.

  • Pjevačica pušta da joj se u sjećanju isprepliću lijepi, ali i ne baš ugodni događaji, evocirajući najranija sjećanja iz mladosti. – Na početku svoje glumačke karijere suočila sam se s ogromnom tugom kada mi je otac preminuo. Bili smo obitelj, uvijek se znalo tko kosi travu, tko vodu nosi i uvijek smo jedni drugima čuvali leđa. Nakon što je moj otac preminuo, moj najstariji brat preuzeo je vođenje obitelji i preuzeo sve obveze i brigu o obitelji. Još u djetinjstvu naše su nas majke učile da kao braća i sestre uvijek moramo biti podrška jedni drugima.

Znala je da će nas opsovati kad primijeti da se svađamo i da ne razgovaramo jedno s drugim. Kako smo sazrijevali, iskusili smo pravu bratsku i sestrinsku ljubav i sreću, i od tada smo nerazdvojni i podrška jedno drugom. Godine 1976. udala se za Muradifa u Dufno, gdje je on odrastao. Nakon udaje sa suprugom je osnovala Izdavačku kuću Sarajevo Record u kojoj je objavila neke od svojih najvećih hitova. Na početku svoje karijere doživjela je svoju prvu obiteljsku tragediju, smrt oca.

  • Nekoliko godina nakon meteorskog uspona do slave, 1981. prvi put je postala majka, rodivši kćer Minelu, a pet godina kasnije sina Mirzu. Bilo mi je teže roditi se s Mirzom kada sam bila mrtva nekoliko minuta i ne volim se toga sjećati. Na majčinstvo gledam kao na prirodnu pojavu u životu i oduvijek sam se prije svega smatrala suprugom i majkom, a zatim umjetnicom. Glazbu smatram dijelom onoga što jesam i nikad nisam bio posebno fokusiran na svoju karijeru ili teret komercijalnog uspjeha, već mi je važnije da svoju djecu izvedem na pravi put.

Minella mi je oduvijek bila desna ruka i velika pomoć, pogotovo dok je bila mala, i netko na koga sam mogla računati. Hanka Pardum jedna je od najpoznatijih bosanskohercegovačkih pjevačica i smatra se kraljicom Servida. Rođena je 28. travnja 1956. u Čajniču, gradu na krajnjem istoku Republike Srpske, na granici s Crnom Gorom. Hanka Paldum je rođena 1956. godine u Čajniču. Roditelji joj se zovu Pemba i Mujo, a ima starijeg brata Mustafu, mlađeg brata Smaila i dvije mlađe sestre Rasemu i Razu.

  • Pjevačica je odrasla u patrijarhalnoj obitelji, gdje su za djevojčice postojala posebna pravila. Nije smjela predugo boraviti vani, zbog čega je jedva čekala da ide u školu. Njihova susjeda i stanarka, Albanka Hilmaja Juniku, prva je primijetila Hankine vokalne sposobnosti. Zamolio je djecu da budu tiha dok ona pjeva jer se činilo kao da sluša radio. Članica je hora i sudjeluje u školskim predstavama, najčešće pjevajući sevdalinke.