Za danas jedna jako čudna i zanimljiva tema. Jedna žena Heder Vendert iz Hamiltona je izgubila supruga u maju prošle godine u saobraćajnoj nesreći. On se vraćao sa puta sa kolegom, koji je daleko bolje prošao. Šok koji je ona doživela uz vest da joj muža više nema, to je nešto za nju bilo najgore što je mogla ikada da doživi.

Pošto nije mogla da prihbati da ga više nema, Heder je svakog dana išla na groblje ostavljjujući mu cveće i omiljene cigarete pored njegovog groba, a zatim je dolazila jednom nedeljnom i tada se nešto promenilo. “Još od sahrane niko osim mene nije više dolazio na grob. Ipak, dve nedelje posle pokopa, primetila sam da svakog vikenda neko ostavlja cveće na njegov grob. Pitala sam njegove prijatelje da li ga oni obilaze, ali nisam dobila odgovor koji sam želela. Počela sam da razmišljam ko bi to mogao da bude. Širu familiju nije imao”, pričala je ona.

Upravo je zbog toga odlučila da promeni rutinu i ubuduće je dolazila petkom popodne ili subotom ujutru. “Puna dva meseca nisam uspela da “uhvatim” tu osobu, a onda sam je, kad sam se najmanje nadala, primetila. Otišla sam da operem ruke na česmu koja je bila udaljena nekih 60 metara od Stjua. Kad sam se osvrnula, videla sam neku ženu od recimo 30 godina. Stajala je tu i posmatrala spomenik. Naježila sam se. Svašta mi je prolazilo kroz glavu. Nije valjda imao ljubavnicu. To bi me dodatno ubilo”, pričala je Heder. Ostatak teksta pročitajte ovde.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here