Aca Lukas otvoreno je pričao o porocima s kojima se susretao i osobnim borbama koje je zbog njih nosio. Dok se Aca Lukas naširoko smatra jednim od najtraženijih pjevača na nacionalnoj glazbenoj sceni, on je također iskusio izazove koji dolaze s uspjehom dok je njegova karijera napredovala. Priznajući vlastito priznanje, na vrhuncu popularnosti počeo je s konzumacijom narkotika, što je trajalo dosta dugo.

  • Lukas se među svojim vršnjacima ističe kao jedan od rijetkih pjevača koji je otvoreno priznao ovaj aspekt svog života. Spominjanje droge odmah asocira na moje ime, koje se prvobitno dogodilo kada sam napunio 21 godinu. U početku je moja upotreba bila minimalna, ali je postupno eskalirala. Kad sam navršio 22 godine, uhvatio sam se da uzimam ove supstance i do osam puta tjedno, vođen željom da ih nabavljam češće i osiguram njihovu stalnu prisutnost u svom posjedu”, ispričao je.

U 2001. godini, u razdoblju intenzivne ovisnosti o drogama, još uvijek mi je živo sjećanje iz tog vremena. Bila je to žestoka svađa s mojom tadašnjom suprugom Natashom koja me potaknula da pobjegnem u Pariz na 15 katastrofalnih dana. Danak moje ovisnosti bio je vidljiv u mom izgledu, što se riječima ne može adekvatno opisati. U tom razdoblju samorefleksije donio sam odlučnu odluku: “Dosta, brate moj, ovaj put ne vodi nikamo!” S odlučnošću koja je poticala moje postupke, krenuo sam na put u Basel u Švicarskoj, gdje sam se povezao s osobom koja živi u Zürichu.

  • Ta mi je osoba, zajedno sa suprugom, medicinskom sestrom, dala dragocjene kontakte za liječenje. Četiri dana kasnije stigla sam u ustanovu za liječenje, potpuno posvećena oslobađanju iz kandži ovog poroka. Nisam štedio novca niti truda u svojoj potrazi da se riješim ovog zla. Put do oporavka nije bio bez izazova, ali sam ustrajao. Međutim, osjećaj normalnosti za kojim sam žudio pokazao se kratkotrajnim. Unatoč tome što sam se uspio izliječiti i apstinirao sam od droga cijelu godinu, na kraju sam još jednom podlegao iskušenju, iako s manjim intenzitetom nego prije.

Lukas, koji se bori s stiskom ovisnosti, umorio se od svoje navike na kokain i prihvatio je činjenicu da će doživotno iskusiti tikove. Zbog svog davno izgubljenog njuha preuzeo je odgovornost da svojoj djeci mijenja pelene kod kuće, bez utjecaja neugodnih mirisa. Prisjećajući se slučaja iz Crne Gore iz prošlosti, Lukas je ispričao nastup na kojem je primijetio dim oko sebe na pozornici, ali nije mogao osjetiti njegov miris. Pogrešno pretpostavivši da se radi o umjetnom dimu iz diskoteke, tek kad ga je sin hitno upozorio na požar, shvatio je opasnost.

  • Kad se okrenuo, vidio je kako sve iza njega guta plamen. Lukas je slikovito opisao kako ovisnost zarobljava pojedince, ostavljajući ih bez izlaza. Od prvog dana ostao je uporan u preuzimanju vlasništva nad svojim postupcima. Mišljenje da je korištenje droga dostupno svima je pogrešno. Mnogi žele biti poput Ace Lukasa, ali to nije tako jednostavno. Dok su moja starija djeca svjesna mojih prošlih postupaka, moja najmlađa kći Viktorija će se jednog dana neminovno raspitivati ​​o mojim iskustvima.

Informiran sam više od interneta i svih informacija koje su moja djeca prikupila o mojoj uporabi droga. Možda sam im mogao dati jasnije objašnjenje. Kao javna osoba moram snositi odgovornost razjašnjavanja što je prihvatljivo, a što nije. Važno je napomenuti da moja djeca nikada nisu svjedočila da sam pod utjecajem droga. Ostajem pri svom izboru i ne kajem se jer sam već priznao da sam pogriješio iz neznanja. Najvažniji aspekt je teškoća prevladavanja ovisnosti o drogama. Međutim, nikad nisam pribjegao korištenju heroina niti sam iskusio štetne učinke koje ima na tijelo i um. Takve me supstance nikad nisu privlačile”, povjerio se jednom Lukas Glossyju, ogolivši dušu.