Centralni i istočni regioni Bugarske doživjeli su široka razaranja zbog snažne oluje, koja je tragično odnijela živote dvije osobe. U gradu Dulovu na sjeveroistoku zemlje, tornado je napravio pustoš, uzrokujući značajnu štetu. Osim toga, različita druga područja širom zemlje naišla su na oluje s grmljavinom i povezane vremenske poremećaje.

Nadalje, utjecaj tornada nije bio ograničen na gubitak života, jer je izazvao i značajna razaranja u selu Lavino. Tačnije, preko 150 kuća je ostalo bez krovova, ostavljajući bezbrojne porodice bez zaklona i zaštite od nepogoda. Osim toga, jaki vjetrovi tornada izazvali su pustoš na elektroenergetskoj infrastrukturi u regiji, što je rezultiralo da je 11 sela potonulo u mrak zbog nestanka struje. Prema nedavnim izvještajima, tornado koji je pogodio to područje rezultirao je povećanjem broja žrtava.

Tragično, u selu Razvigorovo, čovjek je izgubio život kada se srušio zid koji ga je zarobio i na kraju zatrpao ispod ruševina. Osim toga, postoje naznake da je druga osoba možda umrla nakon što je došla u kontakt sa prekinutim kablom za napajanje, naglašavajući opasne posljedice razornog tornada. Povrh ovih mučnih izvještaja, tornado je nanio i povrede u gradu Šumenu. Jedna 66-godišnja žena našla se u opasnoj situaciji kada se na nju srušilo ogromno drvo, a ona je teško ranjena.

Međutim, bogatstvo je bilo na njenoj strani jer je brzo spašena i odmah prevezena u bolnicu, gdje je mogla dobiti potrebnu medicinsku pomoć i njegu. Ovi uznemirujući incidenti služe kao oštar podsjetnik na čistu moć i destruktivne sposobnosti tornada. Danak koji uzimaju ljudskim životima, infrastrukturi i zajednicama je nemjerljiv, ostavljajući za sobom trag razaranja i očaja.