Nepokolebljiva podrška obitelji Dragane Mirković ima ključnu ulogu u njenom životu. Dragana Mirković, proslavljena folk zvijezda, poznata je po nesebičnom posvećenju najdražima, a posebno suprugu Toniju te djeci Marku i Manueli, koje njeguje i s njima provodi svaki slobodan trenutak.

  • Dušica Krumov, sestra Dragane Mirković, ima ključnu ulogu u podršci pjevačici. Veza između njih je nevjerojatno jaka, jer je Dragana Mirković duboko vezana za svoju sestru. Prilično je nevjerojatno koliko nalikuju jedno drugome, do te mjere da bi ih se moglo zamijeniti s blizancima. Uprkos velikoj udaljenosti, Dragana i Dušica jedna drugoj pružaju nepokolebljivu podršku, a Dušica je pjevačici kao neprocjenjivi asistent, stalno uz nju.

Iako folk senzacija uživa u golemom bogatstvu, to ju nije nimalo promijenilo, što dokazuje zadovoljan i jednako ispunjen, iako skromniji stil života njezine sestre. Kada su pjevačica i njen suprug odsutni, sve poslove na Draganinoj televiziji obavlja Dušičina sestra, dok je sama Dušica inače tu zaposlena. Dušica je, inače, imala samo pohvale za svoju sestru. U prethodnom televizijskom gostovanju, sestra Dragane Mirković ispričala je anegdote iz njihovih ranih godina, ističući Draganinu akademsku sposobnost, Vukovu diplomu te njezinu iznimnu posvećenost kako studiju, tako i strasti prema folkloru.

  • Obitelj Mirković, poznata po veličini i zajedništvu, odavno je cijenjena kao uzoran uzor. Unatoč Draganinoj slavi i bogatstvu, njezini roditelji i sestra ostaju skromne osobe koje nikada nisu pokušavale iskoristiti njezin uspjeh. Rođena 1968. godine u Požarevcu, Dragana Mirković je djetinjstvo provela u obližnjem selu Kasidol, sa babom i djedom, roditeljima i starijom sestrom Dušicom.

O svom radosnom i bezbrižnom odrastanju često je govorila u intervjuima. Želja joj je bila da nakon studija engleskog jezika postane turistički vodič, ali je uživala i u slušanju svog djeda Dragutina kako svira harmoniku. Već u ranoj mladosti prepoznat je njezin izniman talent, što ju je dovelo do toga da nastupa kao solistica na školskim priredbama i natjecanjima tijekom prve četiri godine osnovne škole.

  • Njeno izvanredno pjevačko umijeće nije promaklo uglednim beogradskim glazbenicima, jer su je pozivali da pjeva na proslavama u Kasidolu i okolnim mjestima. Kada je imala 14 godina, predstavnici diskografske kuće “Diskos” obratili su se roditeljima s prijedlogom da Dragana snimi pjesmu u Beogradu. Isprva zatečen, njezin je otac pristao uz uvjet da prvo završi osnovnu školu.

Po završetku školskog dana, ona i njen otac uputili su se u studio “Košutnjak”, gde je krenula na snimanje svog nastupnog singla pod nazivom “Imam dečka koji ne može da sedi”. Prijem publike bio je izuzetno pozitivan, što je dovelo do izdavanja njenog debitantskog albuma 1984. godine. Ovaj album nije sadržavao samo spomenuti singl, već je uključivao i pjesme poput “Utješi me, tužna sam”, “Znam da nosim prsten” , stranac”, “Hej mladiću, ti imaš takvu eleganciju”, i razne druge.

  • Dragana je u nedavnom intervjuu otkrila da joj je prvi susret s poznatim glumcem Ljubišom Samardžićem, kojeg je prije viđala samo na ekranima, donio neviđeno uzbuđenje. Unatoč nevjerojatnom uspjehu njezinog debi albuma koji je prodan u više od 150.000 primjeraka, Dragana priznaje da tada nije u potpunosti shvatila veličinu svojih postignuća. Kao mlada studentica, željela je nastaviti školovanje, ali njezina karijera u usponu to je onemogućila. Uslijed toga uspjela je završiti školovanje na Trgovačkoj školi u Bosni i Hercegovini, usklađujući svoje profesionalne obveze.