Poznata kao najomiljenija i vizualno najljepša voditeljica u Srbiji, Dragana Kosjerina ostaje izuzetno popularna i atraktivna čak i u četvrtom desetljeću života. Kako to često komentarišu i njeni pratitelji, njena “bezvremenska” ljepota ostavlja sve zaprepaštenima, jer se čini znatno mlađom nego što to njene godine govore. Osim upečatljivog izgleda, ova zanosna crnka poznata je po nepokolebljivoj predanosti discipliniranoj prehrani i režimu vježbanja, čime i održava tako vitku i zavidnu liniju.

Pokazujući nevjerojatnu velikodušnost, odlučila je otkriti svoje “tajne” i ljubazno ponuditi visoko preporučeni recept onima kojima je na prvom mjestu njihova osobna dobrobit. Voditeljica iznimne ljepote izrazila je spoznaju da je sreća koju proživljava neizostavno povezana s dobrobiti njezinih najmilijih. Također je doživjela ponovno rasplamsavanje užitka u jednostavnim užicima, potpuno prihvaćajući i uživajući u svakom sadašnjem trenutku. Usporivši i preispitavši svoje prošle hobije, otkrila je revitalizirani osjećaj zadovoljstva. Osim toga, obvezala se dati prioritet zdravijem načinu života, pridajući važnost hranjivim obrocima i posvećujući više vremena umjetnosti kuhanja. Uspostava strukturiranije rutine i davanje prioriteta mirnom snu postalo je najvažnije.

Unatoč nepovoljnim okolnostima koje su zahtijevale odustajanje od određenih aktivnosti, u tome je gledala kao na priliku za osobni rast i usavršavanje, baveći se zanemarenim područjima svog života. Dragana čvrsto drži da je za očuvanje lijepog stasa potrebno stalno bavljenje fizičkim aktivnostima. Prije je njezin pristup vježbanju bio sezonski ili vođen događajima. No sada je redovitu tjelesnu aktivnost prigrlila kao sastavni dio svog životnog stila i u tome uživa neizmjerno zadovoljstvo. Redovito bavljenje treninzima Reformer pilatesa, dva do tri puta tjedno, pokazalo se nevjerojatno korisnim za poboljšanje ukupne funkcionalnosti tijela. Snažan sam zagovornik ovog oblika vježbanja. Uz svoju rutinu pilatesa, također uključujem jogu u svoj fitness režim, a povremeno idem na jogging ili redovito šetam. Što se tiče moje prehrane, donio sam svjesnu odluku odmaknuti se od ekstremnih dijeta i umjesto toga prihvatiti umjerenost i raznolikost. Rado ću podijeliti s vama specifičnosti svog dnevnog jelovnika.

Dragana započinje svoj dan prepuštajući se revitalizirajućoj limunadi od kurkume pomiješanoj sa svježim đumbirom, povremeno popraćenoj malom cimetom. Kad je u pitanju odabir suplemenata, ona je oprezna, shvaćajući koliko je važno ne donositi samostalne izbore. U svojoj potrazi za zaokruženom prehranom, Dragana veliki naglasak stavlja na unos obilnih količina hranjivog povrća i voća. Kako bi očuvala svoju opću dobrobit, svjesno se kloni glutena i mliječnih proizvoda, dok također budno pazi na konzumaciju crvenog mesa. Od 2020. godine Dragana Kosjerina zajedno sa kolegom Brankom Veselinovićem vodi Jutarnji program Radio-televizije Srbije (RTS). Poznata srbijanska televizijska voditeljica, Kosjerina je poznata po istaknutoj ulozi u popularnim zabavnim emisijama “Luda ​​noć” i “Volim Srbiju”. Rođena 22. kolovoza 1987. godine u Sarajevu, trenutno živi i radi u Beogradu.

Kosjerina je 2011. godine krenula na svoj medijski put kao novinarka i voditeljica na sportskoj televizijskoj mreži “Sport klub”. U početku je vodila emisije u studiju prije nego što je prešla na vođenje na terenu. Navijači se rado sjećaju njezina praćenja euroligaških utakmica iz kultne dvorane “Pionir”. Kosjerina je 2015. godine prešla na RTS, gde je prvobitno uz Dejana Pantelića vodila emisiju „Naših pet“. Potom je od studenog do siječnja sljedeće godine preuzela kormilo talent showa “Ja mogu sve”. Za vrijeme Olimpijskih igara u Rio de Janeiru imala je privilegiju da uz Aleksandra Acu Stojanovića vodi emisiju Olimpijsko popodne. Od sredine studenog 2017. Dragana je uz svoje kolege preuzela istaknutu poziciju u živopisnoj produkciji pod nazivom “Luda ​​noć” na tri sezone. Od oktobra 2018. do kraja 2019. bila je cenjeni član voditeljskog tima Jutarnjeg programa RTS-a. Osim toga, Dragana je imala privilegiju da u tri navrata vodi “Beoviziju” na kojoj se bira srpski predstavnik za renomiranu “Pjesmu Eurovizije”.