Tokom svoje bogate muzičke karijere, Nedeljko Bajić Baja izdvajao se od mnogih po tome što je znao zadržati veo privatnosti oko svog života, a njegov brak i kasniji razvod ostali su neotkriveni dugo vremena. Slično kao i Nedeljko Bajić Baja i njegova bivša supruga nastojala je održati određene stvari u privatnosti, daleko od očiju javnosti što joj je zaista i pošlo za rukom.

Poznato je da je Baja bio oženjen Ivanom, 19 godina mlađom ženom od njega, koja je slučajno bila i zvijezda njegovog popularnog spota “Mokar do gole kože”. Tijekom 2018. godine par je odlučio raskinuti brak, pa je bivša supruga Nedeljka Bajića Baje rodila dvoje djece, sina Marka i kćer Milicu. Podsjetimo, 2013. godine pojavila se vijest da je Baja sreću pronašao u vezi s Ivanom koju je upoznao na snimanju spota za pjesmu Mokar do gole kože. Nakon kratkog udvaranja, Nedeljko je donio odluku oženiti se 19 godina mlađom ženom. Zajedno su dobili sina Marka i kćer Milicu, a njihovi životi bili su ispunjeni skladom sve do prije četiri godine kada su se suočili s poteškoćama koje su na kraju dovele do njihovog rastanka.

Rođen u Šipovu 1968. godine, Nedeljko Bajić Baja kasnije je s devetnaest godina boravio u Zrenjaninu i Novom Sadu. Prema medijskim izvješćima, trenutno se nalazi na relaciji Novi Sad – Beograd – Beč. Unatoč više od 25 godina prisutnosti na domaćoj glazbenoj sceni, ističe se kao jedan od rijetkih pjevača koji je svoj privatni život uspješno zaštitio od znatiželjnih pogleda tabloidnih novinara. Od samog početka njegove karijere, njegov osebujni smisao za modu privukao je jednako pozornosti kao i njegova glazba. Tijekom svoje karijere, Baja je dosljedno pokazivao naklonost prema odijelima, iako je vrijedno napomenuti da je tijekom određene faze favorizirao ona jarkih boja. Nažalost, to je navelo neke da ga označe kao “homoseksualnog ljubavnika”, isključivo na temelju njegovih modnih izbora.

Naprotiv, pjevač se takvim napisima nikada nije previše obazirao, iako ih je jednom ipak opovrgnuo. Rijetka je pojava da Baja komentira sadržaje srbijanskih medija. Posebno je ostala u sjećanju njegova dostojanstvena reakcija na negativnu opasku kolege Ace Lukasa na račun Bajine glazbe. Novinari su, pokušavajući Bajinu reakciju, postavili pitanje o Lukasovom komentaru, na što je Baja odgovorio izrazivši divljenje i naklonost Lukasovim pjesmama. U ovom konkretnom slučaju, našao se u jedinstvenoj poziciji da odgovori na takve komentare, budući da je njegova reputacija po održavanju pozitivnih odnosa s kolegama i medijskim tvrtkama postala nadaleko poznata.

Unatoč njegovoj rijetkoj prisutnosti u medijima, čini se da njegova karijera i dalje napreduje, a njegove pjesme i dalje su dobro prihvaćene. Tijekom gostovanja u emisiji “AmiG show” osvrnuo se na brojne glasine koje su ga pratile kroz karijeru, uključujući i onu da skriva sina. Pjevač je samouvjereno izjavio kako nema razloga skrivati ​​svoju obitelj te je otkrio da je u blaženoj vezi s Ivanom koju je upoznao na snimanju spota za pjesmu “Mokar do gole kože”. Zajedno imaju sina Marka. Godine 2013. na svijet je došao Marko, a dvije godine kasnije rodila se Milica, kći Ivane i Nedeljka. Marko je često isticao kako nema interesa miješati se u tuđe osobne stvari te je smatrao da bi se njegovi kolege i novinari prema njemu trebali odnositi s poštovanjem koje on pokazuje prema njima. U ekskluzivnim intervjuima govori o svojim pjesmama, nastupima uživo, opsežnim turnejama i izražava duboku zahvalnost svojim iznimnim suradnicima.