Proslavljena balkanska senzacija Dragana Mirković sinoć je održala zadivljujući nastup na dugo iščekivanom koncertu u Beogradu. Osim njezinih kolega, koncertu je prisustvovalo i nekoliko članova njezine obitelji. Dok su Toni i Marko graciozno koračali crvenim tepihom, upečatljivo pozirajući za revnosne fotografe, svi u masi nisu mogli a da se ne zapitaju gdje je Manuela.

Manuela, Draganina kći, donijela je odluku da se odvoji od oca i brata, odlučivši se za skromniji pristup jer je pokušala doći na majčin koncert. Čini se da je taj cilj uspjela ostvariti, a da nije privukla pažnju i fotografe. Manuela vodi privatan život, zaštićena od pogleda drugih. Ona utjelovljuje skromnost i pridaje veliku vrijednost obrazovanju, nastojeći napredovati akademski od malih nogu. Njezin cilj je osigurati samoodrživu budućnost, neovisnu o bogatstvu svojih roditelja.

Dragana, kojoj je primarni cilj bila usmjeriti svoju djecu na ispravan put, neizmjerno je ponosna na svoju kćer. Čini se da je trijumfirala u usađivanju ispravnih načela svojoj djeci. “Djeca koju imam nevjerojatno su prosječna, imaju potpuno neugledno djetinjstvo i izvrsna u učenju. Aktivno grade svoje jedinstveno putovanje, potpuno neovisno o bilo kakvom vanjskom utjecaju”, ponosno je izjavila Dragana. Manuela je dala prednost obrazovanju iznad svega, dosljedno održavajući pozitivan imidž i izbjegavajući bilo kakvu upletenost u skandale ili negativna prikazivanja.

Manuela se izdvaja iz gomile svojom introvertiranom prirodom, što je čini mojim dragocjenim djetetom. Među mojim prijateljima, ona je poznata po tome što ima najzadivljujuće oči i dušu neokaljanu svjetovnim željama. U društvu u kojem vlada materijalizam, osvježenje je vidjeti djecu koja ostaju prizemljena i na koja imena robnih marki ne utječu. Jednom sam čak predložio Manueli da obuče jednu od mojih dizajnerskih haljina, misleći da će se tako osjećati posebno, ali ona je to odlučno odbila, bojeći se osude svojih vršnjaka. Ova anegdota koju je Dragana podijelila s domaćim medijima savršeno dočarava autentični Manuelin karakter.

Putevi su im se neočekivano ukrstili, a Dragana Mirković je prilikom prvog susreta dobila dijamantnu ogrlicu i posjetnicu. Premotajte 24 godine, a njihova očaravajuća priča još uvijek se odvija. Malo je na ovim prostorima tako zapaženih glazbenih izvođača kao što je Dragana Mirković, što je čini jednom od najvećih pjevačica ikad. I dan danas, kad god neko spomene “poreklom su iz Kasidola”, misli se na ženu koja je rođena 18. januara 1968. godine u Kasidolu, selu pored Požarevca, ne ostavljajući nikakvu sumnju o kome je reč. Cijelo djetinjstvo bila je okružena bakom, djedom, roditeljima i starijom sestrom Dušicom, što je pridonijelo radosnom i bezbrižnom odrastanju u njihovoj velikoj obitelji.

S nepunih pet godina otkrila je strast prema očaravajućim melodijama koje je na svojoj harmonici proizvodio djed Dragutin. Opčinjena slatkim zvucima, nestrpljivo je upijala svoju prvu pjesmu pod nazivom “The Girl Did Cruelty to the Falcon”. Od ranih dana u osnovnoj školi njezin talent bio je očit jer je svoje vještine često pokazivala kroz nastupe i natjecanja. Nakon što je uronila u proučavanje engleskog i istraživala različite dijelove svijeta, njegovala je san da postane turistički vodič. Ipak, sudbina je imala drugačije namjere, navodeći pojedince iz disko kluba “Diskos” da se obrate Draganinim roditeljima tražeći suglasnost da ona snimi pjesmu u Beogradu, s obzirom na to da je u to vrijeme bila maloljetna.

Sa svojih 15 godina Dragana Mirković započela je svoju zapaženu karijeru snimanjem debitantskog singla pod nazivom “Imam nemirnog dečka”, označivši početak njenog puta ka uspjehu. Ubrzo nakon izlaska, njezin debitantski album, koji uključuje popularne pjesme poput “Uteši me, tužna sam”, “Znam da nosim tvoj prsten” i “Hej, mladiću, ti si tako šik”, brzo je stekao popularnost i prodan u više od 150.000 primjeraka.